ijsselstein • De PvdA IJsselstein wil de stad zaterdag 5 maart rood laten kleuren en aandacht vragen voor de komende verkiezingen. Hiervoor komt ook landelijk partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent naar IJsselstein.

Tussen 14.00 en 16.00 zal Sent op de Overtoom bij de Rode actietent van de PvdA kennis aken met de kandidaat-raadsleden en andere geïnteresseerden. Vervolgens zal zij op de fiets meegaan om verkiezingsaffiches te plakken. Bij terugkomst volgt een wandeling door de stad. Ook zal zij met stoepkrijt een duidelijk stemadvies aanbrengen. Voordat het PvdA-gezelschap onder het genot van een drankje en een bagel gaat napraten bij Bagels & More aan de Schuttersgracht zal Sent op de Overtoom op een rode knop drukken om iets te onthullen. Wat dat is wil de PvdA nog niet verklappen.
De PvdA IJsselstein heeft bovendien leden van de eigen afdeling en omliggende gemeenten uitgenodigd om in het rood gekleed naar IJsselstein te komen om de verkiezingen en het belang daarvan onder de aandacht brengen.
Lijsttrekker Marlieke van Schalkwijk betreurt dat het voorstel om een heus verkiezingsfestival met onder meer een - openlucht - tentoonstelling met historische verkiezingsposters van alle partijen en lessen op de IJsselsteinse scholen onvoldoende steun gekregen. ''Maar als we willen dat meer inwoners van IJsselstein gaan stemmen zullen we toch iets moeten doen. Want een opkomst waarbij net als vier jaar geleden maar ongeveer 1 van de 2 stemgerechtigden hun stem uitbrengt zou toch weer heel jammer zijn "