Wethouder Yolan Koster-Dreese onthult het bouwbord.
Wethouder Yolan Koster-Dreese onthult het bouwbord. Foto: Paul van den Dungen

Bouwbord Kindcentrum Montfoort onthuld

Algemeen

MONTFOORT • In het gebouw van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan in Montfoort is donderdag het Bouwbord Kindcentrum Montfoort onthuld. Het gaat er eindelijk van komen.

Aanvankelijk zou het bord buiten worden onthuld, maar gezien de weersomstandigheden gebeurde dat toch maar binnen. Later verhuist het bord alsnog naar buiten, zodat iedereen kan zien dat hier inderdaad een nieuw schoolgebouw gaat komen. Een afvaardiging van de basisscholen Graaf Jan van Montfoort, Howiblo en Hobbitstee, de kinderopvang KMN Kind&Co en vertegenwoordigers van Pellikaan bouwbedrijf luisterden naar de toespraak van wethouder Yolan Koster-Dreese. Zij legde nog eens haarfijn uit dat al in 2015 door de gemeenteraad was vastgesteld dat de nieuwbouw van de scholen van de Van Damlocatie op de plek van de oude Hoflandschool aan de Parklaan zouden komen. De wethouder zei bijna niet meer te kunnen wachten tot de sloopkogel dit oude gebouw gaat afbreken en de naaste buren heel even het geluid van de heimachine moeten doorstaan voordat hier een nieuw complex verrijst.
Drie Montfoortse basisscholen en de buitenschoolse opvang krijgen in het Kindcentrum een nieuw onderkomen, nu het oude scholencomplex aan de G. van Damstraat wel erg gedateerd is. Volgens planning opent het gebouw in 2023 haar deuren. Volgens een eerder plan zou het nieuwe gebouw na veel haken en ogen verrijzen achter de Sporthal Hofland, maar bij nadere meting bleek die gekozen locatie te klein.