donderdag 24 februari

The Fleetwood Mac Story
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
The Cosmic Carnival gaat op ontdekkingsreis in het wondere universum van het legendarische Fleetwood Mac. Met alle grote hits als ‘Don’t Stop’, ‘Big Love’, ‘Dreams’, ‘Go Your Own Way’ en ‘Little Lies’ en veel aandacht voor de dramatische ontwikkelingen binnen de band. The Cosmic Arrival was eerder winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Prijs: 26,50 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 25 februari

U2 by 3JS
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Vijf jaar geleden kropen de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het legendarische album ‘The Joshua Tree’ uit 1987 en het verhaal over de doorbraak van de band. Deze keer in een nieuw jasje met nog meer hits. Prijs 31,50 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl:

zaterdag 26 februari

Boekenmarkt Lopik
10:00 Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat 32
Van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een boekenmarkt in de kelder van De Schaapskooi achter de Hervormde kerk te Lopik aan de Dorpstraat 32. Ook kunnen er weer spullen voor de rommelmarkt worden langsgebracht.

Rode tent PvdA
11:00-14:00 IJsselstein, Overtoom
De PvdA IJsselstein staat met de rode tent en tafel voor het gemeentehuis op de Overtoom. Samen met partijgenoten uit de regio willen de PvdA’ers met inwoners en winkelend publiek in gesprek gaan, vooral over wonen en het belang van stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Kursusprojekt Benschop
11:00-14:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31
 Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek start weer op met een gevarieerd voorjaarsprogramma met uiteenlopende creatieve, sportieve en educatieve lezingen, workshops en cursussen. De inschrijving vindt plaats op zaterdag 26 februari van 11.00 tot 14.00 uur uur in Dorpshuis XXL in Benschop. Check folder, facebook of www.kursusprojektbenschop.nl voor het gehele aanbod en nieuws.

maandag 28 februari

GroenLinks over participatie
20:00-22:00 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
GroenLinks IJsselstein organiseert een thema-avond over burgerparticipatie in IJsselstein. Over bijvoorbeeld woningbouw, speeltuinen of behoud van bomen. Iedereen is welkom. Aanmelden via e-mail naar: groenlinksijsselstein@gmail.com of via een appje naar: 06-55896441.

dinsdag 1 maart

Lebbis: De Ziel
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De Ziel is het het derde deel uit Lebbis’ trilogie De Bovengrens. Volgens onderzoek zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Lebbis vindt het weinig. Toch wil hij het hebben over de ziel. wat het ook is. En wel op uiterst humoristische wijze. Prijs: 21 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

woensdag 2 maart

Bingo voor ouderen
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt op woensdag 2 maart een bingo in dorpshuis de Schouw. Voor 2 euro (incl. koffie) kunnen de deelnemers 5 rondes bingo spelen.

Alzheimercafé
19:30-21:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Alzheimercafé met palliatief verpleegkundige Ans Deunk over palliatieve zorg bij dementie. Palliatieve zorg hoort bij goede dementiezorg en richt zich op kwaliteit van leven. Wat zijn de wensen en behoeften? Toegang is gratis. Voor informatie: Dafne Maaswinkel, e-mail: mantelzorg@stichting-pulse.nl of bel (030) 6868030.

Verkiezingsdebat over IJsselsteinse binnenstad
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Bewoners, ondernemers en pandeigenaren kunnen aan de hand van discussies over diverse stellingen ontdekken welke partij voor hen het meest interessant is voor de binnenstad. De zaal gaat open om 19.30 uur. Entree is gratis, een consumptie is verplicht.

‘De schuldige'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In de theaterthriller De Schuldige beantwoordt Daniël Boissevain als politieman Oscar Holm verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost binnenkomen. Wanneer een jonge verwarde vrouw hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij in actie. De Schuldige is ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Naar de film Den Skyldige (2018). Prijs 21 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl