Apestad gaat carnaval dubbel vieren

ijsselstein • IJsselstein maakt zich op voor het carnavalsweekend. Zonder grote optocht, want die is verplaatst naar Hemelvaartsdag, op donderdag 26 mei. Maar wel met een groot carnavalsfeest onder de naam Carnaval Festival Apestad 2022. Ook de traditionele carnavalsmis ontbreekt niet. Thema van carnaval is dit jaar dan ook: Dubbel Vieren, zoals ook de jaarlijkse carnavalsbadge van Apestad al aangeeft, nu al een bijzonder collectors item. Apestad viert dit jaar twee keer carnaval.

Op het Podiumterrein barst zaterdagavond 26 februari het Carnaval Festival Apestad los met artiesten als Mosterd na de Maaltijd, Gebroeders Rossig, Dennis Baars, Mike Oskam, DG Riesico, DJ Flip, DJ Elmer en Rudi Brul. Ook Slotheer Erik van Rijpickerwaerd tot Wierstra en zijn Knecht Kees Dennis Goedgeluk maken er ongetwijfeld hun opwachting. Het feest is lang en breed uitverkocht. De organisatie waarschuwde zelfs voor malafide handelaars die beloofden alsnog kaartjes te kunnen leveren.

Zondagochtend 27 februari is er in de St Nicolaas Basiliek weer de traditionele carnavalsmis. Pastoor Patrick Kuipers gaat voor in een moment van bezinning met een knipoog tussen kroegen en kerken, tussen feesten en vasten.