Ballensnoeperij zoekt gastvrouwen en -heren

linschoten • Het Historisch en Toeristisch Informatiepunt De Ballensnoeperij zoekt vanaf april nog enkele enthousiaste vrijwilligers voor in de winkel in de Dorpstraat. Wie het leuk vindt om bijvoorbeeld eenmaal per twee weken een dagdeel van drie uur op donderdag, vrijdag of zaterdag gastvrouw of gastheer te zijn in De Ballensnoeperij, kan zich aanmelden via deballensnoeperij@oud-linschoten.nl. Even langskomen voor informatie kan ook in de winkel aan de Dorpstraat 45. De Ballensnoeperij is het informatiepunt van de Vereniging Oud Linschoten.


Winterse wandeling met het IVN

nieuwegein/ijsselstein • De afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o  van het IVN, instituut voor natuureducatie, verzorgt zaterdag 19 februari om 10.00 uur een winterse excursie voor jong en oud door park Oudegein in Nieuwegein, het groene hart van de stad met zijn bomen en grienden. De gidsen hopen daarbij ook de ijsvogel te zien met zijn blauwe, glanzende rug. De wandeling start op het pleintje voor het Milieu Educatie Centrum (MEC) te Nieuwegein. Aanmelden is dringend gewenst met het oog op de voorbereiding van de excursie en de beperkte groepsgrootte. Voor informatie en aanmelden: mail naar carin.laarman@live.nl.


Vrouwen IJFC weer aan kop 1e klasse

ijsselstein • Na het verlies twee weken geleden in het bekertoernooi tegen PSV en in de competitie het 1-1 gelijke spel tegen Sporting '70 hebben de IJFC-vrouwen zaterdag CSW in Wilnis met 2-6 verslagen. Mooie combinaties werden afgewisseld met balverlies en wat slordigheid door wisselingen in de opstelling. De overwinning brengt de ploeg weer aan de leiding in de eerste klasse. Zaterdag volgt op Groenvliet om 14.30 uur de sleutelwedstrijd tegen nummer 2 Berkel.