Feestje voor bewoners bij De Lindewaard

linschoten • De bewoners van De Lindewaard hadden een feestelijk moment tijdens het vijfjarige bestaan van woon-/zorgcentrum De Lindewaard. Op 1 februari was het alweer vijf jaar geleden dat een aantal bewoners vanuit de oude Lindescote hun intrek namen in het nieuwe woon-/zorgcentrum aan de Jacob Barneveldstraat. 

De lokale bakker Verweij had feestelijke gebakjes afgeleverd en de bewoners konden onder het genot van koffie en thee genieten van de vrolijke klanken van draaiorgel ‘Juffertje' dat buiten zijn vrolijke klanken verstrooide. Niels Verzuu had vanuit Huiskamer Bredius in Woerden een Diner aan Huis verzorgd en dat alles binnen de geldende coronamaatregelen.
In de eetzaal boven genoot een aantal bewoners van de maaltijd daarbij geassisteerd door vrijwilliger Jannie Cluistra en coördinator Welzijn Arjan Walraven. Aan de feestelijk gedekte tafel werd er volop genoten van al het lekkers dat op tafel kwam.

In De Lindewaard wordt in toenemende mate aan de oudere bewoners complexe verpleeghuiszorg gegeven. Momenteel zijn dat er 33 en om hen een prettige woonomgeving te bieden is het belangrijk om vrijwilligers te hebben die een actieve welzijnsbijdrage leveren. Er wordt nu gekookt door vrijwilligers en familieleden en dat geeft veel positieve energie.
Maar de vrijwilligers worden steeds ouder en er is dringend behoefte aan vers bloed. Arjan van Welgraven: "Momenteel werven wij ‘Maatjes' die met een bewoner een spelletje wil doen, een praatje wil maken of een kop koffie drinken. Dat kan op verschillende momenten in de week. Beleef daarom het lustrum van De Lindewaard mee en meld je aan als ‘Maatje'.” Mensen die zich hiervoor in willen zetten kunnen een e-mail sturen naar Arjan Walraven via a.walraven@paletwelzijn.nl.