nieuwegein/woerden/lopik • Omdat de grote boosterpiek voorbij is, kan de GGD regio Utrecht sinds afgelopen week vaccineren zonder afspraak.

 Dat kan op onder meer de grote vaccinatielocaties in Nieuwegein en Woerden. Bovendien gaat 31 januari de zogeheten dichtbijlocatie in dorpshuis De Schouw in Lopik weer open. Een week later volgt die in het Zalencentrum in Oudewater.  De eerste prik was altijd al zonder afspraak mogelijk, de tweede en de boosterprik zijn nu ook zonder afspraak te halen. “De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor is er weer ruimte zonder afspraak te prikken. Iedereen die aan de ‘beurt’ is, kan binnen openingstijden langskomen voor een prik”, schrijft de GGDrU op haar website.
Zowel de locatie De Beursfabriek aan de Symfonielaan in Nieuwegein als de locatie in het voormalige Campina-hoofdkantoor aan de Bleek in Woerden zijn alle dagen van de week, inclusief zondag, geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
De dichtbijlocaties gaan gefaseerd weer open, nadat ze eerder vanwege capaciteitsgebrek gesloten moesten worden. Vanaf maandag 31 januari is de locatie in dorpshuis De Schouw aan het M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik-dorp elke maandag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Inloop zonder afspraak is mogelijk voor zowel eerste, tweede als boosterprik. Dat geldt vanaf zaterdag 5 februari ook voor de locatie Zalencentrum aan de Westsingel 2 in Oudewater; open elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook op andere vaccinatielocaties in de provincie Utrecht kan sinds donderdag 13 januari zonder afspraak geprikt worden. Dit geldt voor onder meer Amersfoort Meander, Expo Houten en Veenendaal.