IJsselstein krijgt vaste testlocatie

ijsselstein/lopik • De GGD regio Utrecht heeft met ingang van deze week de mobiele testlocaties in diverse gemeente gesloten, waaronder die in Lopik. De mobiele testlocatie bij sporthal De Oever in IJsselstein sluit pas per 16 januari. IJsselstein krijgt er wel een vaste testlocatie voor terug met ruimere openingstijden, maar de GGD heeft nog niet bekend gemaakt waar dat zal zijn.

De GGD erkent dat het voor inwoners lastig kan zijn dat zij nu niet meer in hun eigen gemeente terecht kunnen, maar noemt de maatregel noodzakelijk vanwege het hoge aantal besmettingen, met name door de Omikron-variant. De sluiting van mobiele testlocaties verhoogt de efficiency, waardoor de totale testcapactiteit toeneemt. Bovendien zouden de mobiele testbussen ongeschikt zijn om in de winter te gebruiken.

Ook de mobiele testlocatie in Oudewater is inmiddels gesloten.


Burgemeester Montfoort herbenoemd

montfoort • Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft maandagavond in een buitengewone raadsvergadering Petra van Hartskamp-de Jong beëdigd vanwege haar herbenoeming als burgemeester van de gemeente Montfoort voor de komende zes jaar. De gemeenteraad van Montfoort had al in een eerder stadium positief geadviseerd om de zittende burgemeester voor een tweede termijn te herbenoemen. 

Vice-raadsvoorzitter Marja van Kooten: ''Wij zijn als raad blij dat het advies is overgenomen. Petra is laagdrempelig en goed benaderbaar Zij zet zich in voor de belangen van onze gemeente en onze inwoners. Dat maakt haar een echte burgermoeder.'' 

Burgemeester Petra van Hartskamp is blij met het in haar gestelde vertrouwen. ''Ik ben van Montfoort en Linschoten gaan houden en wil mij graag ook een volgende periode weer voor onze prachtige gemeente en haar inwoners inzetten.”


Avonturenbos nieuw thema IJVO-week

ijsselstein • Het duurt nog even, maar het IJVO-thema is alvast bekend gemaakt. Dit jaar door corona wéér niet met een feestelijke onthulling tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar gewoon als mededeling. Wat in ieder geval zeker is: in ‘IJVO's Avonturenbos' draait het om reuzen, beren, trollen, kabouters en veel andere bosbewoners. De jaarlijkse vakantieweek met hutten bouwen, sport en spel, knutselen en toneel voor IJsselsteinse kinderen uit groep 3 tot en met 8, vindt plaats van 15 tot en met 19 augustus op het bekende terrein aan de Noord IJsseldijk.