Moeilijk jaar voor Roemeense Kinderhulp

ijsselstein • De Stichting Roemeense Kinderhulp (SRKH) heeft weer een moeilijk jaar achter de rug. "Het was hectisch door veel aanpassingen als gevolg van de coronamaatregelen”, vertelt voorzitter Edwin Mentink. "Net als in 2020 konden ook vorig jaar veel activiteiten weer niet doorgaan. We zijn blij dat we toch nog een aantal kledinginzamelingen, een rommelmarkt en het hulpgoederentransport konden organiseren. Wat waren de Roemeense families blij toen de vrachtwagens weer arriveerden in Sovata! Ondanks de coronabeperkingen is de actie prima verlopen en hebben we mede door ondersteuning van onze gastgezinnen, donateurs en betrokkenen weer veel families een onverwacht mooie kerst kunnen bezorgen.  Hopelijk gaat ook - na twee jaar - de jaarlijkse drie weken zomervakantie in Nederland voor zo'n veertig Roemeense kinderen weer door.”

Na twee jaar zijn afgelopen zomer ook de kinderen in familietehuis Tinkerbell weer in de armen gesloten. "Een aantal kinderen is zelfstandig gaan (samen)wonen, zodat er weer plek is voor nieuwe kinderen. Samen met de kinderbescherming bekijken we nu welke kinderen binnen de groep passen om ze binnenkort te verwelkomen in Tinkerbell.”

De SRKH bedankt iedereen voor de hulp, inzet en financiële ondersteuning in het afgelopen jaar. "Zelfs in de afgelopen weken ontvingen we nog veel hartverwarmende berichtjes en extra giften van donateurs. Zonder alle bijdragen, zou de stichting onmogelijk haar werkzaamheden kunnen voortzetten in deze moeilijke tijden.”

Voor wie extra wil bijdragen: er zijn tot 15 januari nog loten beschikbaar voor de grote eindejaarsloterij; te bestellen via de website www.srkh.nl/loterij2021. Ook wie vaak online koopt kan de stichting steunen. Bestel via de link https://srkh.doelshop.nl/info; dan krijgt de stichting een klein percentage van het bedrag van de aankopen.