Toren Oude Nicolaaskerk weer uit de steigers

ijsselstein • Om groot onderhoud aan de toren van de Oude Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen te kunnen uitvoeren heeft de toren de afgelopen maanden in de stijgers gestaan. Er is gewerkt aan het herstellen van natuur- en gevelstenen, delen van het voegwerk zijn vernieuwd en daar waar nodig ook het lood-smeedwerk. Ook heeft het hout-smeedwerk van de toren, eigendom van de gemeente IJsselstein,  een schilderbeurt gekregen. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Aan de wijzerplaat en de wijzers van de klok en de vlaggenmast moet nog onderhoud worden verricht. Voor deze werkzaamheden moesten de steigers afgebroken zijn. De planning is dat deze werkzaamheden in het tweede kwartaal 2022 zijn afgerond. De toren van architect Alessandro Pasqualini uit 1535 geldt als het oudste voorbeeld van Renaissance Architectuur in de Noordelijke Nederlanden.


Grote priklocaties langer open

regio • De GGD regio Utrecht heeft de openingstijden van een aantal grote vaccinatielocaties in de regio aanzienlijk verruimd, waaronder die in Nieuwegein, Woerden en Houten. Sinds maandag zijn de betreffende vaccinatielocaties geopend van 07.30 tot 23.00 uur. Alleen rond de jaarwisseling gelden beperktere tijden: zowel op oudejaarsdag vrijdag 31 december als op nieuwjaarsdag zaterdag 1 januari zijn de locaties open van 09.00 tot 17.00 uur. Voor de tweede vaccinatie en booster is een afspraak noodzakelijk.


Gert Kruys trainer Montfoort SV'19

montfoort • Gert Kruys is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van eerste klasser Montfoort SV'19. De gerenommeerde trainer en ex-profvoetballer uit Utrecht heeft voor twee seizoenen getekend, zo meldt RTV Utrecht. Kruys, vorig seizoen trainer bij het Utrechtse DHSC, is dit seizoen niet werkzaam als hoofdtrainer. Kruys is in Montfoort de opvolger van Theo Boon, die aan het eind van dit seizoen vertrekt naar v.v. Hardinxveld.