QR Kerstwandeling door IJsselsteinse binnenstad

ijsselstein • Achter verschillende ramen in de binnenstad van IJsselstein hangen tot en met tweede kerstdag zondag 26 december speciale QR-codes. Door ze te scannen kan iedereen die dat wil een coronaveilige kerstwandeling maken, nu zoveel gebruikelijke kerstactiviteiten zijn afgelast. Bij het scannen van iedere QR-code met de smartphone wordt een scène zichtbaar uit een eigentijdse variant van het kerstverhaal. Aan het eind van iedere scène wordt aan de deelnemers een vraag of opdracht meegegeven om tijdens de wandeling met elkaar te bespreken of uit te voeren. Er zijn in totaal acht QR-codes om te volgen. Samen maken ze de wandeling compleet.

Deelnemers aan de wandeling wordt gevraagd om zelf een lichtje mee te nemen om het kerstverhaal te beleven. Dat kan een lampion zijn, een zaklamp, een fietslampje of iets anders. Jong of oud, gelovig of niet, samen of alleen, iedereen is welkom. Tijdig aanmelden is gewenst via lichtwandelingijsselstein@gmail.com onder vermelding van het aantal kinderen dat meedoet. Aanmelders ontvangen een pakketje met nadere informatie thuis.
De lichtwandeling - niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor tieners, ouders of opa's en oma's - is een gezamelijk initiatief van van de Protestantse Gemeente te IJsselstein, de Hervormde Gemeente te IJsselstein en de geloofsgemeenschap Geloof in IJsselstein. Check hun nieuwsbrieven, websites en sociale media voor mogelijke wijzigingen vanwege coronamaatregelen.


KPIJ stopt najaarscursussen en schuift door

ijsselstein • Door de coronamaatregelen heeft het Kursus Project IJsselstein (KPIJ) besloten alle najaarscursussen te stoppen of – waar mogelijk – door te schuiven naar het komend jaar. Door de onzekere vooruitzichten zal er ook geen flyer met het aanbod van voorjaarscursussen huis-aan-huis worden verspreid. Alle geplande cursussen zullen vanaf de kerst wel op de website www.kpij.nl worden vermeld voor een eerste oriëntatie. Inschrijven is pas mogelijk als er meer zicht is op de coronamaatregelen. Het Kursusproject houdt verder iedereen zoveel mogelijk op de hoogte door gebruik te maken van Facebook, Twitter, Instagram en de nieuwsbrief.