Renovatie nu sneller

ijsselstein • Door het sluiten van een overeenkomst met een tweede bouwpartner kan woningcorporatie Provides de renovatie van in totaal honderden appartementwoningen in IJsselveld-Oost versnellen.

Provides is in mei vorig jaar gestart met het groot onderhoud en verduurzaming van de 211 appartementwoningen in IJsselveld-Oost. Tegelijk startte Salverda met het vooronderzoek van het groot onderhoud en verduurzaming van zestig andere woningen in IJsselveld-Oost. Naast Heembouw is dat de tweede bouwpartner van Provides in deze wijk, zodat de werkzaamheden snel uitgevoerd kunnen worden. Eind november tekenden beide partijen de opdracht.
Door Salverda is inmiddels voldoende draagvlak opgehaald onder de bewoners, zodat in januari gestart kan worden met de werkzaamheden die voor de zomer van 2022 gereed zullen zijn. In de woningen worden badkamer, keuken en toilet vervangen. De gebouwschil wordt verduurzaamd en esthetisch opgewaardeerd. Op de daken komen zonnepanelen. De bewoners verblijven tijdens de ingrijpende werkzaamheden in een logeerwoning.