Aankondigingen met voorbehoud

Van niet alle aankondigingen is bekend of zij na de laatste corona-maatregelen doorgaan dan wel plaatsvinden in aangepaste vorm. Check daarom ook de websites en Facebook-pagina's van de organisatoren.


vrijdag 10 december

Wintermarkt in kerstsfeer
10:00-17:00 Linschoten, De Kleine Werf, Dorpstraat 1
Gezellige wintermarkt met verkoop van - tweedehands - kerstdecoraties, brocante, feestelijk servies en aardewerk. In kraampjes en partytenten. Uit eigen verzameling van Els van Petegem en Jacqueline Kote. Ook op zondag 12 december.

Vrijdagmiddagborrel KBO
15:30-17:00 IJsselstein, Theatercafé Fulco, Overtoom 3
Maandelijkse KBO Vrijdagmiddagborrel op de tweede vrijdag van de maand. Deze keer van 15.30 tot 17.00 uur. Het Fulcotheater sluit om 17.00 uur. Gezelligheid staat voorop. Consumpties voor eigen rekening. Coronatoegangsbewijs verplicht. Zie ook www.fulcotheater.nl

zaterdag 11 december

Stille winterwandeling
10:00 natuurgebied Willeskop, Montfoort/Benschop
Ilona den Ouden organiseert een winterwandeling door het natuurgebied Willeskop met een beklimming van de uitkijktoren. Tussen de adventszondagen wordt bewust stil gestaan bij lichtpuntjes, Hoop en het kerstevangelie. Alles op 1,5 meter afstand. Na afloopwarme chocolademelk met slagroom en koek. Kosten 10 euro. Graag aanmelden via wandelen@henoch-coaching.nl of 06-44740194.

Wintermarkt in kerstsfeer
10:00-17:00 Linschoten, De Kleine Werf, Dorpstraat 1
Gezellige wintermarkt met verkoop van - tweedehands - kerstdecoraties, brocante, feestelijk servies en aardewerk. In kraampjes en partytenten. Uit eigen verzameling van Els van Petegem en Jacqueline Kote. Ook op zondag 12 december.

Winterwandeling in Natuurgebied Willeskop
10:00-12:15 Montfoort, Het Beloken Land, Blokland 116
Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Het Beloken Land een speciale winterwandeling in het ‘wilde’ natuurgebied Willeskop te Montfoort. De Groene Hart gidsen verwelkomen de deelnemers met koffie of thee om 10.00 uur op Het Beloken Land en houden om 10.15 uur een korte inleiding. Om circa 12.15 uur is de wandeling ten einde. De kosten zijn, inclusief koffie, thee of limonade bij aankomst 8 euro en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Deelnemers dienen zich aan te melden via www.staatsbosbeheer.nl/winterwandelingwilleskop

IJsselstein zonder grenzen
11:00-14:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Kom naar de bibliotheek en leer IJsselsteiners kennen die hier wel wonen, maar hier niet geboren zijn. Stel jouw vragen en luister naar hun persoonlijke verhaal. Voor iedereen die zijn wereld wil vergroten. Gratis toegang. In een 1-op-1-gesprek van 15 minuten leer je het verhaal kennen van een mede-IJsselsteiner. Aanmelden niet nodig. Meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/ijzg

IVN-wandeling
13:00-16:00 IJsselstein, Nieuwegein, vanaf Pand Pannenkoek, Provincialeweg 1, Schalkwijk
IVN Nieuwgein-IJsselstein organiseert wandeling langs het lint- en liniepad door de Stelling van Honswijk en over het terrein van Fort Honswijk zelf. Wandelroute van ruim 9 kilometer door het landschap van het Eiland van Schalkwijk waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie bijzonder fraai bewaard is gebleven. Aanmelden bij Pieter van den Tillaard, email penevdtillaard@solcon.nl.

Adventsconcert
15:30-17:00 Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1
Adventsconcert met diverse koren van Ars Musica: de Koorschool en het Meisjeskoor onder leiding van Marjon van der Linden en het Concertkoor onder leiding van Patrick van der Linden. Op dit middagprogramma advents- en kerstmuziek van Nederlandse bodem. Met Sweelincks kerstmuziek Jetse Bremers verrassende arrangementen van liederen als De herderkens lagen bij nachte en Komt, verwondert u hier, mensen. Meer informatie over programma en kaartverkoop op www.arsmusica.nl.

woensdag 15 december

Digitale kerstmarkt
15-12 09:00-17-12 20:00 Benschop, Protestantse Gemeente
Door de coronamaatregelen is de kerstmarkt van de Protestantse Gemeente Benschop ook dit jaar weer digitaal. De verkoop start op woensdag 15 december en gaat op gezette tijden door tot vrijdag 17 december. Wie op zoek mis naar een kerststukje kan kijken op de website: www.pkn-benschop.nl/kerstmarkt2021_1. Hierop staat ook de informatie over de verkooptijden, betaalwijze en bezorgmogelijkheden.

Spelmiddag met diner
12:30-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 uur een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Deelnemers kunnen zich opgeven tot en met 11 december bij Arendje Vriezema tel. 0348-552038 en Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kaarten, sjoelen, kegelen en rummikubben.

zaterdag 18 december

Wandeltocht Linschotenloop
08:30 Linschoten, Sportpark Rapijnen, De Beide Vlooswijkenlaan 45 De wandeltocht als vast onderdeel van de Linschotenloop gaat door, in tegenstelling tot de afgelaste hardloopwedstrijd. Wandelaars kunnen zich tussen 8:30 en 11:00 uur aanmelden bij de voetbalvereniging in Linschoten, waarvandaan zij enkele fraaie routes kunnen afleggen met afstanden tussen 5,5 en 30 kilometer. Bij de aanmelding zal er een QR-controle (inclusief ID) worden uitgevoerd. Iedereen wordt gevraagd de dan geldende maatregelen op te volgen. Vanwege de afgelasting van de hardloopwedstrijden rijden er geen pendelbussen tussen Woerden en Linschoten.

Excursie Vogelwacht
08:30-15:00 IJsselstein, Nieuwegein, vanaf ’t Veerhuis, Nijemonde, NieuwegeinVogelwacht IJsselstein-Nieuwegein organiseert een excursie langs de Lekdijk in polder Schalkwijk. Fietsend over de Lekdijk naar Schalkwijk en door de polders terug langs uiterwaarden, forten, jonge bossen, weidegebieden en polders. Af en toe een korte wandeling naar fort of langs bospad. Verrekijker en lunchpakket aanbevolen. Deelname gratis. Informatie: www.vogelwacht-utrecht.nl

Verkoop kerststukjes in Cabauwse kerk
09:00-16:00 Cabauw, H. Jacobuskerk, Cabauwsekade 53De bloemengroep van de H. Jacobuskerk verkoopt zelfgemaakte kerststukjes in de Cabauwse kerk. De kerk is open vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur. De opbrengst is voor de Stichting Vrienden van de H. Jacobuskerk. Iedereen is harte welkom.

Art & Wine GEANNULEERD
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé’, inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar. Deze activiteit is geannuleerd.

zondag 19 december

Melanie & Friends
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom3Melanie Ryan, bekend van haar voorliefde voor country, verzorgt ieder jaargetijde een muzikale voorstelling met in iedere show een andere gast. Naast duetten en covers zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire en uit dat van de ander. Uiteraard geheel in hun eigen stijl. Prijs: 19,50 euro. Voor info en kaarten: www.fulcotheater.nl.

dinsdag 21 december

The Voice of Christmas
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3It’s the Most Wonderful Time of the Year, Jingle Bell Rock en Have Yourself a Merry Little Christmas. Mariah Carey, Billy Idol en Judy Garland zijn drie willekeurige namen die thuishoren in de lange rij artiesten met kerstliedjes op hun repertoire. Zo ook Joke de Kruijf die in The Voice of Christmas haar kerstverhaal door middel van favoriete songs gaat vertellen in een sfeervol verlicht decor. Prijs: 27 euro. Voor kaarten en informatie: www.fulcotheater.nl. Onder voorbehoud voortgang coronamaatregelen.

zondag 26 december

Met Bach het jaar uit
16:00-17:00 IJsselstein, St. Nicolaas Basiliek, Sint Nicolaasstraat 12Orgelmuziek op tweede kerstdag van Johann Sebastian Bach. Door concertorganist Jos van der Kooy van de Basiliek en vaste organist Marjan Fey, beiden grote bewonderaars van Bach. Met onder meer het alom bekende Toccata en Fuga in D mineur (BWV 565) op het Maarschalkerweerd orgel en het ingetogen Bist du bei mir (BWV 508). Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Na afloop collecte voor het onderhoud van het orgel.

woensdag 29 december

DJ Blijwin’s Kinderdisco
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3DJ Blijwin’s Kinderdisco is een interactieve superblije show met dansen, spelletjes doen en zingen. Hij gaat dansend en zingend het hele land door om alle kinderen blij te maken, zingt zijn eigen singles, draait de leukste muziek en wisselt dat af met supergave disco spellen. Prijs: 9,95 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl.

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

zaterdag 8 januari

Nieuwjaarsconcert in Nicolaaskerk
20:00 IJsselstein, Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier verzorgt – met medewerking van Floortje Veerman op klarinet – het traditionele Nieuwjaarsconcert. Op het programma staan werken van César Franck, Johann Stamitz, Kees van Eersel, Feike Asma, Johann Christoph Oley, Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel, Charles-Marie Widor en Johann Sebastian Bach. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het koor van de kerk en nieuwjaarswensen uit te wisselen. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Entree is vrij, na afloop wordt een collecte gehouden. Voor meer informatie: www.vanvulpenorgelijsselstein.nl.

zondag 9 januari

Oorlogswinter
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling (10+) over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je echt veilig. Met Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda. Prijs: 26 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl.

zaterdag 15 januari

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé’, inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

zaterdag 22 januari

Utrecht Nighttrail Run
19:00-23:45 IJsselstein/ Nieuwegein, Skispiste Nieuwegein, Nedereindseweg 501aDe Runnersworld Utrecht Nighttrail Run is een hardloopevenement bij de Nedereindse plas, georganiseerd door hardloopgroep BodyRun uit IJsselstein en IJ-Run events. Sfeervol hardloopevenement met een 7 en 15 kilometer trailrun in het donker. Lopers zorgen zelf met een verplichte hoofdlamp voor verlichting. Daarnaast een sfeervolle 5 kilometer funrun en een 10 kkilometer prestatieloop. Fakkels, vuurkorven en foamsticks zorgen voor een sfeervolle aankleding. Skipiste Nieuwegein zorgt voor een spetterende afterparty. Groot gedeelte van de opbrengst gaat naar Stichting Hartekind. Inschrijven, startijden van en meer info op https://ijrun.nl/nighttrail

donderdag 27 januari

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.