Toch kerstattentie voor Lopikse vrijwilligers

lopik • De gemeente Lopik was van plan om met het uitdelen van kerstattenties aan de vrijwilligers te stoppen. Als knelpunt wordt de personele capaciteit benoemd. De lokale partij Hart voor Lopik stak hier een stokje voor. De ingediende motie kreeg de steun van een ruime meerderheid van de raad.

Raadslid Yvonne Slob, die Hart voor Lopik vertegenwoordigt in de raad, had kennis genomen van een brief die de gemeente had gericht aan de diverse vrijwilligersorganisaties in de gemeente, waaronder de Stichting Voedselbank, Stichting Seniorenraad en de Adviesraad Sociaal Domein Lopik. Het onderwerp van de brief luidde: beëindiging kerstattenties. ''Dit gaat Hart voor Lopik veel te ver”, aldus Yvonne Slob. Zij benadrukt dat vrijwilligers een zeer belangrijke rol vervullen. ''De gemeenschap drijft op vrijwilligers. Zij verdienen alle aandacht en waardering, ook bestaande uit een kerstattentie.''
Daarom diende zij tijdens de afgelopen raadsvergadering een motie in, waarin zij het college vroeg om het eerder genoemde besluit te heroverwegen om vrijwilligers niet meer te verblijden met een kerstattentie. Zij stelde ook voor eventueel de ondersteuning van de diverse fracties in te schakelen voor het inventariseren om welke vrijwilligers het gaat en het rondbrengen van de attenties. ''Daarmee is het probleem opgelost en kunnen de voor ons zo belangrijke vrijwilligers toch een blijk van waardering ontvangen.”

De motie werd door een ruime meerderheid van de raad aangenomen. Het CDA stemde schoorvoetend in, de VVD stemde tegen. Door het steunen van de motie verzoekt de raad het college het eerdere genomen besluit om geen kerstattenties meer te geven te heroverwegen. Hierbij kan eventueel de ondersteuning van de diverse fracties worden ingeschakeld voor het inventariseren om welke vrijwilligers het gaat en voor het rondbrengen van de attenties.