Aankondigingen met voorbehoud

Van niet alle aankondigingen is bekend of zij na de laatste corona-maatregelen doorgaan dan wel plaatsvinden in aangepaste vorm. Check daarom ook de websites en Facebook-pagina's van de organisatoren.


vrijdag 3 december

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom7
Gezellig samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Deze keer gaat het over knuffels en grootouders met het prentenboek ‘Belle Beer: Het knuffeltje van opa’. Informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

zaterdag 4 december

Geen plek voor Sinterklaas? Met extra voorstelling
12:00-13:30 en 15:00-16:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus presenteert een vrolijke voorstelling met Sinterklaas en Pieten. Met extra ingelaste voorstelling om 12.00 uur. Sinterklaas en zijn Pieten wonen in Nederland in het Pietenhuis.  Maar als Sinterklaas met de Pieten na de boottocht vanuit Spanje bij het Pietenhuis komt, blijkt het bezet. Waar moeten ze nu naar toe? Prijs: 12 euro. Meer info en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zondag 5 december

Pepernotenpret met Sint en Dirk Scheele. Met extra voorstelling.
11:00 en 14:00 uur IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In deze vrolijke en muzikale voorstelling viert Dirk Scheele vergezeld door de Zangpieten het Sinterklaasfeest samen met alle hulppieten en sinterklazen. Extra voorstelling om 14.00 uur. Dirk zingt bekende en nieuwe Sinterklaasliedje en krijgt bezoek van Sinterklaas. Voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Na afloop meet & greet in de foyer. Prijs: 15 euro. Info en kaarten via www.fulcotheater.nl

Geen plek voor Sinterklaas? Met extra voorstelling
12:00-13:30 en 15:00-16:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Theaterstichting Kwibus presenteert een vrolijke voorstelling met Sinterklaas en Pieten. Met een extra ingelaste voorstelling om 15.00 uur. Sinterklaas en zijn Pieten wonen in Nederland altijd in het Pietenhuis. Maar als Sinterklaas met de Pieten na de boottocht vanuit Spanje bij het Pietenhuis komt, blijkt dat er een fout gemaakt is en dat het tijdens hun afwezigheid  is verhuurd. Waar moeten Sint en de Pieten nu naar toe? Prijs: 12 euro. Meer info en kaarten via www.theaterpantalone.nl

zaterdag 11 december

Winterwandeling
10:00 natuurgebied Willeskop, Montfoort/Benschop
Ilona den Ouden organiseert een winterwandeling door het natuurgebied Willeskop. Bewust lopend stil staan bij lichtpuntjes, Hoop en het kerstevangelie. Wel op 1,5 meter afstand. Na afloop warme chocolademelk met slagroom en koek. Kosten 10 euro. Graag aanmelden via wandelen@henoch-coaching.nl of 06-44740194.

Adventsconcert
15:30-17:00 Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1
Adventsconcert met Koorschool, Meisjeskoor en Concertkoor van Ars Musica. Op het programma advents- en kerstmuziek van Nederlandse bodem. Met Sweelincks kerstmuziek en arrangementen van liederen als De herderkens lagen bij nachte. Kijk voor meer informatie over programma en kaartverkoop op www.arsmusica.nl.

woensdag 15 december

Spelmiddag met diner
12:30-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 uur een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag. Opgeven tot en met 11 december bij Arendje Vriezema tel. 0348-552038 en Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

zaterdag 18 december

Wandeltocht Linschotenloop
08:30 Linschoten, Sportpark Rapijnen, De Beide Vlooswijkenlaan 45
De wandeltocht van de Linschotenloop gaat door, in tegenstelling tot de hardloopwedstrijd. Wandelaars kunnen zich tussen 08:30 en 11:00 uur aanmelden bij de voetbalvereniging in Linschoten voor afstanden tussen 5,5 en 30 kilometer. Bij de aanmelding QR-controle (inclusief ID). Deze keer geen pendelbussen tussen Woerden en Linschoten.

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de kunstenaars over hun werk. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé’, inclusief drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

zondag 19 december

Melanie & Friends
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Melanie Ryan, bekend van haar voorliefde voor country, verzorgt ieder jaargetijde een muzikale voorstelling met in iedere show een andere gast. Naast duetten en covers zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire en uit dat van de ander. Uiteraard geheel in hun eigen stijl. Prijs: 19,50 euro. Voor info en kaarten: www.fulcotheater.nl.

woensdag 29 december

DJ Blijwin’s Kinderdisco
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3DJ Blijwin’s Kinderdisco is een interactieve superblije show met dansen, spelletjes doen en zingen. Hij gaat dansend en zingend het hele land door om alle kinderen blij te maken, zingt zijn eigen singles, draait de leukste muziek en wisselt dat af met supergave disco spellen. Prijs: 9,95 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl.

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

zondag 9 januari

Oorlogswinter
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling (10+) over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je echt veilig. Met Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda. Prijs: 26 euro. Voor informatie en kaarten: www.fulcotheater.nl.

zaterdag 15 januari

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé', inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

zaterdag 22 januari

Utrecht Nighttrail Run
19:00-23:45 IJsselstein/ Nieuwegein, Skispiste Nieuwegein, Nedereindseweg 501aDe Runnersworld Utrecht Nighttrail Run is een hardloopevenement bij de Nedereindse plas, georganiseerd door hardloopgroep BodyRun uit IJsselstein en IJ-Run events. Sfeervol hardloopevenement met een 7 en 15 kilometer trailrun in het donker. Lopers zorgen zelf met een verplichte hoofdlamp voor verlichting. Daarnaast een sfeervolle 5 kilometer funrun en een 10 kkilometer prestatieloop. Fakkels, vuurkorven en foamsticks zorgen voor een sfeervolle aankleding. Skipiste Nieuwegein zorgt voor een spetterende afterparty. Groot gedeelte van de opbrengst gaat naar Stichting Hartekind. Inschrijven, startijden van en meer info op https://ijrun.nl/nighttrail

donderdag 27 januari

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.