Subsidie voor woningbouw

montfoort • De gemeente Montfoort krijgt van de provincie ruim een ton voor de voortgang van de woningbouwplannen Burgemeester de Geusplein en Linschoten Zuid, beide in Linschoten.

Met de toekenning van de gevraagde 112.320 euro kan de gemeente Montfoort externe deskundigheid inhuren voor de concrete planontwikkeling. Bij elkaar leiden deze beide ontwikkelingsgebieden tot de nieuwbouw van ruim honderd woningen in Linschoten, waarvan een deel in het betaalbare segment. 
Wethouder Ivo ten Hagen noemt het goed nieuws dat de gemeente de ontwikkeling van het Burgemeester de Geusplein en Linschoten Zuid met deze subsidieverlening voortvarender ter hand kan nemen. ''Een mooie opsteker ook voor de voortgang van het project De Vaart, dat onderdeel is van het De Geusplein. Onze dank gaat dan ook uit naar de provincie, want met deze subsidie kunnen we de komende periode grote stappen zetten. Ook in Linschoten is de behoefte aan betaalbare woningen groot en met deze financiële injectie komen die woningen weer een stapje dichterbij.”
De gemeente heeft de subsidieaanvraag afgelopen juli ingediend.