Geen optocht Montfoort

montfoort • In Knopengein gingen er al de nodige geruchten rond. Carnavalsvereniging Les Boutonniers heeft inderdaad met pijn in het hart moeten besluiten de carnavalsoptocht op zondag 27 februari af te moeten gelasten. 

Een grote optocht zoals Knopengein die gewend is, geldt wel als een buitenevenement, maar de huidig geldende regels zijn voor de carnavalsvereniging niet haalbaar om uit te voeren. Het controleren van alle bezoekers en deelnemers op QR codes en/of vaccinatiebewijzen en het moeten afsluiten van de hele route is voor Les Boutonniers niet te realiseren. ‘'Vast en zeker is dit een domper voor de echte carnavalisten maar veiligheid en gezondheid gaat voor alles.'' Les Boutonniers hebben niettemin wel veel zin in het komende carnavalsseizoen en hopen dat er toch genoeg gelegenheden zijn om het carnavalsgevoel in Knopengein onder leiding van de nieuwe Stadsprins Wesley Le Pêcheur een oppepper te geven.
De Montfoortse optocht geldt als een van de grotere boven de rivieren doordat het een van de weinige is die op zondag plaatsvindt en deelnemers trekt uit vele omliggende plaatsen waar de optocht al op zaterdag wordt gereden.