Linschoten bederft Woerdens feestje

linschoten • Linschoten hield kampioenskandidaat Woerden, dat kans maakte op de eerste periodetitel op een 1-1 gelijkspel. De bezoekers zochten meteen de aanval op, maar konden het de Linschotense doelman Maikel Paling niet echt moeilijk maken. De tegenaanvallen van de thuisclub waren gevaarlijker. In de beginfase van de tweede helft kende de arbiter Woerden een strafschop toe na een ongelukkige overtreding van Jeroen Lieverse. Maikel Paling stopte de pingel en uit de daarop volgende aanval van de thuisclub schoot Benjamin Borst raak. In de slotfase zette Woerden alles op alles om kans te blijven houden op de periodetitel. Verder dan de gelijkmaker kwamen ze niet.

SPV’81 verslikt zich in hekkensluiter

polsbroek • SPV'81 kwam op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter Ammerstol, date zijn eerste punt pakte. Polsbroek speelde slordig. Stijn Achterberg en Hakim Taounza wisten twee keer een achterstand weg te poetsen. Sander Koolwijk werd daarna onreglementair afgestopt door de Ammerse doelman, waarna Ivo Sluijs de elfmetertrap benutte. In de tweede helft lukte het de thuisclub niet te de marge te vergroten. ''We kregen veel kansen, maar het lukte ons niet de onzekere Ammerse doelman te passeren,” vertelde SPV-trainer René Eyra. ''Via een snelle counter kwamen de gasten nog langszij. Dat was jammer, want bij een zege hadden we meer afstand kunnen nemen van de vier onderste ploegen, die aan het einde van het seizoen degraderen naar de nieuwe vijfde klasse.”