Herdenking en weekend van troost in het Fulco

ijsselstein • Uitvaartverzorgers Landsman Uitvaartzorg en De Cirkel Uitvaartverzorging organiseren een Herdenkingsbijeenkomst voor overleden dierbaren in de theaterzaal van het Fulcotheater aan de Overtoom. Het is onderdeel van het Weekend van de Troost.

Tijdens de bijeenkomst op zondag 28 november om 14.00 uur kunnen nabestaanden hun overleden dierbare(n) gedenken. Het programma bestaat uit een kaarslichtceremonie en het noemen van de namen van overleden dierbaren. Irene van der Meulen, ritueelbegeleidster en voormalig predikant van de Ontmoetingskerk, staat stil bij het thema: ‘Dood ben ik pas als jij me bent vergeten'. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het vocaal ensemble Angels Rule.
De Herdenkingsbijeenkomst is een voortzetting van de bijeenkomsten die Landsman eerder in 2011 startte. Dit jaar is de Herdenkingsbijeenkomst op initiatief vanuit het Fulcotheater, onderdeel van een themaweekend: het Weekend van Troost. Daarbij worden films vertoond die verwant zijn aan het thema verlies en troost. De coronamaatregelen verhinderden helaas verdere activiteiten in het theater.
De herdenkingsbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die een dierbare wil gedenken, ongeacht het overlijdensjaar en uitvaartonderneming. De titel voor de bijeenkomst is een tekstregel uit het nummer ‘Testament' van de overleden zanger Bram Vermeulen ‘Dood ben ik pas als jij me bent vergeten'. Landsman: "Zolang we blijven gedenken zullen ook de overleden dierbaren in ons midden blijven.''
Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot en met vrijdag 26 november - met opgave van roepnaam, geboorte- en overlijdensdatum van de dierbare en het aantal naasten die de bijeenkomst zullen bijwonen. Een geldige QR-code is verplicht. Mail naar: info@landsmanuitvaartzorg.nl of info@decirkel-uitvaartverzorging.nl of bel 06-39376800.