Vuurwerkverbod in de regio

ijsselstein/lopik/montfoort • Het landelijk vuurwerkverbod zal ook in IJsselstein, Montfoort en Lopik worden gehandhaafd. Naast het reguliere toezicht zal in IJsselstein in de dagen voor de jaarwisseling en tijdens de jaarwisseling buurtvrijwilligers in worden gezet. De vrijwilligers maken samen met jongerenwerkers contact met wijkbewoners, met name jongeren, die zich op straat bevinden. In Montfoort is een vuurwerkoverlast meldpunt in het leven geroepen. De boa's zullen daar zoveel mogelijk op reageren. De handhaving zal in eerste instantie door de politie plaatsvinden.

In IJsselstein wordt ook preventief extra gelet op zaken zoals volle vuilcontainers en losliggend bouwmateriaal. Stadstoezicht (in samenwerking met RMN) kan hier dan verdere acties op uitvoeren om het gevaar voor overlast en brandstichting te voorkomen. Op oudejaarsavond maken de boa's een laatste ronde om deze locaties te spotten.

Voorlopig geen avondpauzes in Fulcotheater

ijsselstein • In verband met de coronaregels is ook de horeca van het Fulcotheater dagelijks vanaf 20.00 uur gesloten. Dat betekent meteen dat de avondfilms tot nader orde zonder pauze worden gedraaid. Wel mogen bezoekers een drankje mee de zaal in nemen, mits op tijd besteld. Voor theatervoorstellingen met pauzedrankje geldt dat dit drankje nu voorafgaand aan de voorstelling wordt aangeboden, tenminste zolang de horeca tot 20.00 uur open mag zijn. Het theater roept iedereen op vooral op tijd te komen, zodat iedereen de gelegenheid heeft vóór 19.55 uur een bestelling te plaatsen. ''De bar sluit écht om 20.00 uur en ook moet het theatercafé dan leeg zijn.'' Ook worden theaterbezoekers vriendelijk verzocht het gebouw na afloop van een voorstelling zo snel mogelijk te verlaten.