Woningbouw dichterbij

montfoort • De Montfoortse gemeenteraad heeft vorige week unaniem besloten om uitbreidingslocaties De Bleek en Doeldijk als eerste uit te gaan werken voor de bouw van nieuwe woningen in Montfoort.

De Bleek en Doeldijk gelden als kansrijke locaties voor het bouwen van woningen, zeker gezien de combinatie van beide locaties: De Bleek voor een breed en gevarieerd aanbod van woningen in alle segmenten en de Doeldijk voor bijzondere woonvormen zoals zorg en centrumgerichte functies. Binnenkort start de gemeente met het participatietraject voor omwonenden en andere belanghebbenden. Daarnaast gaat de gemeente afspraken vastleggen over de samenwerking met de ontwikkelaars.
Bouwtrajecten zijn langlopende trajecten, maar de gemeente zet de voorbereiding al in gang, zodat de bouw over een aantal jaren gestaag op gang komt. De locatie IJsselvreugd wordt nu niet ontwikkeld, maar is wel vastgelegd als alternatief voor het geval een andere locatie afvalt of als toekomstige uitbreidingslocatie. Het is niet noodzakelijk om drie locaties gelijktijdig in uitwerking te nemen. Heeswijk-Tiendweg is de minst geschikte uitbreidingslocatie en vervalt.