RAAAK-regiomanager Claudia Broier van de IJsselsteinse vestiging.
RAAAK-regiomanager Claudia Broier van de IJsselsteinse vestiging. Peter-Arno Broer

Regionaal sterk met uitzendbureau RAAAK

ijsselstein • Uitzendbureau RAAAK startte een jaar geleden een vestiging in IJsselstein. Ondanks een ongebruikelijke start midden in coronatijd zette RAAAK haar visie meteen op de kaart: “Wij hebben een zeer sterke regionale aanpak. Ben je op zoek naar een baan of wil je loopbaanadvies? Hier kijken we samen naar alle regionale mogelijkheden.”

Claudia Broier is regiomanager in IJsselstein. Ze is zelf één van de medewerkers van het eerste uur bij RAAK en kent de werkwijze van het uitzendbureau als geen ander. “Al onze vestigingen zijn erg laagdrempelig. Mensen zijn altijd welkom en de koffie staat klaar. IJsselstein is daar geen uitzondering op”, lacht Broier, “we volgen natuurlijk de coronamaatregelen en worden soms wat creatiever in onze contacten, maar we zijn altijd bereikbaar.”

Contact via inloopavonden

Zo staan binnenkort een aantal inloopavonden en zaterdagochtenden in IJsselstein op de agenda. “We hebben deze bijeenkomsten eerder bij andere vestigingen georganiseerd. Ik hoop natuurlijk dat ze fysiek door kunnen gaan, maar we hebben inmiddels ook de ervaring om deze bijeenkomsten via Teams te organiseren. Dus contact wordt er altijd gemaakt. Iedereen is na zo'n meeting erg enthousiast. Door middel van een QR-code is een digitale deelname zo geregeld.”
RAAAK IJsselstein werkt voornamelijk in en voor het MKB. “Maar het is zeer divers. We hebben banen in de logistiek, productie en op kantoor. En we zoeken ook veel technisch personeel. Dus wil je aan de slag als monteur, operator of engineer? Of zoek je vakantiewerk? We helpen je graag verder.”

Meer vastigheid

Broier licht verder toe: “Bovendien kun je bij RAAAK in IJsselstein ook terecht als je meer vastigheid zou willen. Wij hebben natuurlijk ook banen op detacherings-, of werving- en selectiebasis. Dan krijg je een contract voor bepaalde tijd of kun je meteen in dienst bij je nieuwe werkgever. Je kunt zelf je voorkeuren doorgeven. Wij blijven continue met je overleggen over hoe het gaat en wat je zelf wilt. Maar 70 % van onze mensen komen via RAAAK dus ook aan een vaste baan."
Het voordeel van de werkwijze van RAAAK is de sterke regionale binding van de afzonderlijke vestiging en tegelijkertijd de brede spreiding van alle vestigingen samen. “Met twaalf vestigingen van Gorinchem tot en met Oud-Beijerland beslaan we een heel groot gebied. We bekijken naar alle mogelijkheden die er bestaan voor onze mensen.”

Leuker door uitdaging

De krapte op de arbeidsmarkt in verschillende sectoren is ook bij RAAAK merkbaar. “Toch kunnen wij door het aansluiten van onze verschillende vestigingen juist op regionaal niveau de slag blijven maken. En wordt ons werk eigenlijk alleen maar leuker door deze uitdaging”, spreekt Broier vol vertrouwen uit. Het aanbieden van cursussen en opleidingen behoort bij RAAAK ook tot de mogelijkheden. “Vraag en aanbod moeten zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Dus daar investeren wij graag in.”

De sterke regionale binding blijft daarin een erg belangrijk element. "Ik hoop dat we binnenkort kunnen aankondigen dat de IJsselsteinse voetballers van IJFC mede door ons spandoek op het veld worden aangespoord tot grotere sportieve prestaties. RAAAK IJsselstein zit letterlijk en figuurlijk midden in het hart van dit mooie stadje.”

Linda de Kort