Sint komt naar Montfoort

montfoort • Zaterdag 13 november is het zo ver. Dan komt Sinterklaas aan in Montfoort.

Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar op de IJsselkade om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. De vertrouwde liedjes, het dansje en natuurlijk het Sinterklaaslied van Montfoort worden dan nog even goed geoefend. De verwachting is dat de boot om 14.00 uur door de brug vaart en aanmeert aan de IJsselkade. Hier heet Sinterklaas alle kinderen welkom en gaat daarna samen met zijn paard onder leiding van de ZWUP door de binnenstad richting het Sint Joseph. Alle kinderen mogen meelopen. Vanaf 15.00 tot 16.00 uur is er een gezellige pietenmiddag met een Pietenshow in het Sint Joseph voor de kinderen tot en met groep 5 van de basisschool. 
Ook dit jaar is er tijdens de intocht weer een glutenvrije Piet aanwezig rond 14.30 bij Bakkerij Aelbers voor de deur. De Piet heeft speciale pepernoten bij zich die glutenvrij, lactosevrij, melkvrij en tarwevrij zijn.
Actuele informatie, ook in verband met eventuele coronamaatregelen, verschijnt op de Facebook pagina van de Organisatie Intocht Sinterklaas: www.facebook.com/optochtmontfoort.