donderdag 11 november

‘Beatles and beyond’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een avond muziekplezier, geïnspireerd op The Beatles. Maar ook solomateriaal van de Liverpoolse helden, Beatleske muziek van anderen en songs van artiesten met een link naar The Fab Four komen voorbij, net als de verhalen erachter. The LSB Experience speelt al jaren op het grootste Beatlesfestival in de VS. Prijs: 31,50 euro. Info en tickets op www.fulcotheater.nl

vrijdag 12 november

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, OvertoomBij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

The Mousetrap
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Het legendarische moordmysterie van Agatha Christie is terug in het theater. In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord. Een moordmysterie met vele wendingen. Met Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Guusje te Pas en Bob Ott. Prijs: 31,50 euro. Kaarten en info via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 13 november

Opruimactie Knijperploeg
09:45-11:30 IJsselstein, WIC, Kameraplein 73
De vrijwilligers van de knijperploeg IJsselveld-Oost gaan weer de wijk in om het zwerfvuil op te ruimen. Vanaf 9.45 uur start met koffie met iets lekkers klaar in het WIC. Alle geldende coronabeperkingen – zoals afstand houden, ontsmetten van handen en materiaal – worden in acht genomen. Voor ontsmettingsmiddelen, materiaal en gezelligheid wordt gezorgd. Voor informatie of aanmelden om een keer mee te doen, mail naar Willem van der Wiel: wvdwiel2020@gmail.com of bel: 06-42147030.

Herfstwandeling IVN
10:30 De Bilt, Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6
IVN-afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o., organiseert een herfstwandeling vanaf Landgoed Beerschoten langs akkers, heide en bosgebied waar veel dieren en vogels zich thuis voelen. De wandeling van circa 10 kilometer start om 10.30 uur vanaf Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6 in De Bilt. Vertrek uit Nieuwegein voor de carpoolers vanaf Jack’s Grillhouse, Parkhout 2, om 10.00 uur. Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage welkom. Aanmelden tot 12 november bij IVN-gids Eveline Zijderveld via ezijderveld@solcon.nl.

Linschoterquiz in dorpshuis
10:30 Linschoten, dorpshuis De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24
Wie gaat in 2021 met de wisselbeker van Vereniging Oud-Linschoten naar huis? De Linschoterquiz vindt vanwege voldoende ruimte om afstand te houden plaats in dorpshuis De Vaart, en niet zoals eerder aangekondigd in De Brede Vaart. De quiz bestaat uit een twintigtal open, meerkeuze en beeldvragen. Doel van de quiz is om spelenderwijs kennis en geschiedenis van  Linschoten te vergroten. Vanaf 10.00 uur zijn de schuifdeuren van de zij- ingang geopend. Aanvang klokslag 10.30 uur.

Filigraandag
11:00-16:00 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
De Nederlandse Filigraanvereniging organiseert een creatieve activiteitendag voor liefhebbers  van papierfiligraan. Filigraan of Quilling is een techniek waarbij smalle stroken papier worden gevormd tot prachtige creaties .Gratis workshops, verkoop materiaal, tentoonstelling en loterij. De toegang is gratis. Coronamaatregelen van kracht, zoals mondkapjes, papieren vaccinatiebewijs of QR-code of negatieve test.

Sint naar Montfoort
13:45 Montfoort, IJsselkade
Warm onthaal Sinterklaas en zijn Pieten. Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar op de IJsselkade, om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. Verwachte aankomst boot om 14.00 uur. Aansluitend tocht door de binnenstad met muziek van ZWUP naar het St. Joseph voor de Pietenshow. Tijdens de intocht een glutenvrije Piet rond 14.30 bij Bakkerij Aelbers voor de deur met speciale pepernoten. Actuele info op www.facebook.com/optochtmontfoort.

Najaarsconcert Linfano
20:00-22:00 Linschoten, sporthal De Vaart, J. Barneveldstraat 24
Fanfare-orkest en Melody Percussion Band van muziekvereniging Linfano geeft een najaarsconcert. Het fanfare orkest staat onder leiding van Lucienne de Valk. De Melody Percussion Band onder leiding van de nieuwe instructeur Dick Le Mair. Toegang 5 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaartverkoop aan de deur. Toegang vanaf 13 jaar uitsluitend met geldige QR-code en legitimatiebewijs.

zondag 14 november

Concert IJsselsteins Kamerkoor
15:00-17:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de Plaats
Onder de titel Romantiek uit het Noorden steekt het IJsselsteins Kamerkoor zijn licht op bij componisten uit noordelijke streken. Met werken van Gjeilo, Peterson, Johanson en Jeppesen brengt het koor een rijke afwisseling van stemmingen gebaseerd op de jaargetijden, de natuur en de liefde. Met Ronald Roosjen op piano. Toegang is gratis. Reserveren vanwege beperkt aantal plaatsen gewenst via concert@ijsselsteinskamerkoor.nl. Bij binnenkomst controle QR-code.

maandag 15 november

Gratis workshop Talent & Sollicitatie
10:00-12:00 Montfoort, Bibliotheek in Huis van Ervaring, Kasteelplein 7
Gratis interactieve workshop om stil te staan bij je eigen talenten en coaching voor een succesvol sollicitatiegesprek. De workshop wordt gegeven door Jules Kragten, ervaren adviseur en coach op het gebied van personeelszaken. Hij werkte onder andere als Hoofd Personeelszaken en Opleidingen bij Albert Heyn en supermarktketen Hoogvliet. Via sollicitatieworkshops heeft hij al vele werkzoekenden verder op weg geholpen. Beperkt aantal plaatsen. Inschrijven noodzakelijk via www.huisvanervaring.nl of www.bibliotheekhetgroenehart.nl. Bij binnenkomst mondkapje en coronatoegangsbewijs verplicht.

dinsdag 16 november

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
IJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Streekkaarten
10:00-15:30 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31
Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 09.30 uur. Kosten: 10 euro per persoon. Opgeven: de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J.Corsten, Benschop, tel. 06-22100717; dhr. L.J. van Vliet, Polsbroek, tel. 0182-387104; mevr. B. v.d. Wal, Lopik, tel. 0348-551639.

Cabaret

woensdag 17 november

Diner met spelmiddag na
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 13 november bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038 of Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

donderdag 18 november

Alzheimer Café regio Woerden
19:30-21:00 Woerden, De Plint, Jozef Israëlslaan 20A
Het Alzheimer Café regio Woerden is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden uit Woerden, Oudewater, Montfoort . Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook welkom. Thema deze keer: Dagbesteding voor mensen met dementie. Gastspreker is Niek Visscher, directeur van Onvergetelijk leven, een dagbesteding voor mensen met dementie en geheugenproblemen. Toegang gratis. Koffie vanaf 19.00 uur. Website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Autismecafé IJsselstein
20:00 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7
Autismecafé IJsselstein houdt weer een bijeenkomst. Met als thema ‘aandacht voor jezelf’. Deze avond staat in het teken van aandacht voor de ouders van een kind/kinderen met autisme. In een ontspannen sfeer met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de coronaregels is er beperkt plaats. Belangstellende ouders kunnen zich aanmelden via http://autismecafe-ijsselstein.nl/

vrijdag 19 november

‘Skoren!' met Ernest Beuving
20:00 IJsselstein, Fulcothester, Overtoom 3
 Skoren! is het tweede cabareteske muziektheaterprogramma van ‘De Bende van Beuving': Ernest met vier topmuzikanten, deze keer met Vrouwe IJsselstein Swingt. In ‘Skoren!' brengt Beuving veel humor, heerlijke typetjes, imitaties, persiflages en mooie liedjes, waaronder een vertolking van Heroes van David Bowie, waarbij het koor prachtig meezingt. Prijs: 24,50 euro. Kaarten en info via www.fulcotheater.nl

zaterdag 20 november

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé', inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

Concert ROV Psallite Deo
20:00-22:00 Oudewater, Grote Kerk, Noorder Kerkstraat 1ROV Psallite Deo geeft een concert, met als thema Wer nur den lieben Gott lässt walten. Met werken uit de Duitse Romantiek van F. Schubert en F. Mendelssohn-Bartholdy. Muziek vol hoop en troost. Kaarten verkrijgbaar via www.psallitedeo.nl

dinsdag 23 november

KBO-PCOB op inspiratietour
10:00-13:00 Montfoort, kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2Onder het motto ‘Samen sterk voor ouderen’ gaat seniorenorganisatie KBO-PCOB op inspiratietour door Nederland met ontmoetingsdagen, waarbij inspireren, informeren en activeren centraal staan. Zowel leden als niet-leden van KBO-PCOB zijn welkom. De bijeenkomst in de provincie Utrecht vindt plaats in Montfoort met als sprekers Jaap Jongbloed, Lisette de Groot en Betsy de Keizer. Van 12.00 tot 13.00 is er gelegenheid tot beursbezoek met presentaties door KBO-PCOB afdelingen in de buurt en welzijnsorganisaties. Deelnemen is gratis, koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.kbo-pcob.nl/tour.

woensdag 24 november

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

Masterclass portproeven
20:00-22:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31Wijnhandel Platano organiseert masterclass portproeven met de Portugese portmaker Quinta Santa Eufemia. Negen hoogstaande ports proeven met hapjes en leren hoe port gemaakt wordt. Kosten 35 euro. Aanmelden via mail wijnhandelplatano@gmail.com of tel. 0655057022. Betaling vooraf overmaken. Coronaregels zijn van toepassing.

donderdag 25 november

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

zaterdag 27 november

T in ’t Atelier
12:00-17:00 Montfoort, Montfoort Kunstenaars Collectief, Klaverpad 6 Het atelier van het Montfoort Kunstenaars Collectief staat weer open om de kunstenaars ontmoeten en hun werk te bezichtigen. De workshopruimte is ingericht als galerie, waar geselecteerde kunstwerken van alle 21 deelnemende kunstenaars kan worden bekeken. Tegelijkertijd exposeert Jan Donders uit Nieuwegein foto’s van zijn fotografie project HandEnKunst, de handen van de 21 kunstenaars in actie met het kunstwerk. Ook op zondag 28 november. Zie www.montfoortskunstenaarscollectief.nl

zondag 28 november

T in ’t Atelier
12:00-17:00 Montfoort, Montfoort Kunstenaars Collectief, Klaverpad 6 Het atelier van het Montfoort Kunstenaars Collectief staat weer open om de kunstenaars ontmoeten en hun werk te bezichtigen. De workshopruimte is ingericht als galerie, waar geselecteerde kunstwerken van alle 21 deelnemende kunstenaars kan worden bekeken. Tegelijkertijd exposeert Jan Donders uit Nieuwegein foto’s van zijn fotografie project HandEnKunst, de handen van de 21 kunstenaars in actie met het kunstwerk. Zie www.montfoortskunstenaarscollectief.nl

Sinterklaasconcert
16:00-17:00 IJsselstein, H. Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12Een heus Sinterklaasconcert onder leiding van dirigente-organiste Marjan Fey en organist Jos van der Kooy. Dit orgelconcert is bestemd voor jong en oud en natuurlijk mogen de Sinterklaasliedjes meegezongen worden. Ook wordt het Sinterklaasverhaal verteld. De toegang is gratis. Wel is er een deurcollecte.