VVIJ (zo) lijdt zuur puntverlies

ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter FC Jeugd. Na een doelpuntloze eerste helft schoot Casper Baggen de thuisclub op voorsprong. VVIJ kon de regie niet in handen houden. FC Jeugd zette meer druk en bleef jagen op de gelijkmaker. ''In onze klasse zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd”, zei VVIJ-trainer Fabian Schaken na afloop. ''Je wint niet zomaar van de onderste. Ons manco: het creëren van kansen kwam duidelijk naar voren. Een raak afstandsschot kostte ons de zege.” VVIJ-zaterdag versloeg in Tienhoven hekkensluiter VIOD met 0-3.

Montfoort SV’19 verspeelt punten

montfoort • Zaterdageersteklasser Montfoort SV’19 kwam op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Almkerk. Na een 0-1 achterstand kwamen beide ploegen met tien man te staan. Nicky Besamusca ontving net als zijn directe tegenstander rood  na een te fel duel. Een rake kopbal van Mike van Oostrom leverde de gelijkmaker op. In de tweede helft zette Emrie Bakker de thuisclub op voorsprong. Almkerk knokte zich met een snelle tegengoal terug. Verdediger Mike van Oostrom zette de Montfoorters weer op voorsprong. Almkerk had echter het laatste woord.

Benschop verspeelt voorsprong

benschop • Benschop speelde in Bussum met 2-2 gelijk tegen BFC, dat tot de 88ste minuut tegen een 0-2 achterstand aankeek. De Benschoppers begonnen goed, maar hadden pech dat Jurgen Ruitenbeek, die tijdens een duel op de voet van zijn tegenstander ging staan, rood. Desondanks schoot Daimios Damkalis Benschop op voorsprong. De nummer twee van de ranglijst moest zelfs toestaan, dat Thomas Koens de score verdubbelde. In de slotfase ging het alsnog mis. Bij elke Bussumse aanval werden alle ballen hoog in de zestien gegooid en tweemaal doeltreffend afgerond. ''Met tien man deden we het hartstikke goed tegen deze kampioenskandidaat”, stelde trainer Boverhof.

SV Lopik herstelt zich na rust

Lopik • SV Lopik speelde na een 0-1 achterstand met 1-1 gelijk tegen het Utrechtse DSVU. De bezoekers verrasten de thuisclub met een versterkt middenveld. Dit voordeel verzilverden de Utrechters met de openingstreffer. Daarna zakten ze in en kon Lopik zich herstellen. Door meer druk te zetten kwamen er een aantal kansen op de gelijkmaker. Pieter Bijman bezorgde Lopik uiteindelijk een punt.

Overige uitslagen

cabauw/linschoten • Cabauw speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Stolwijk. Deze puntendeling voelde een beetje als een nederlaag, omdat de thuisclub lange tijd met 3-1 voorstond. Linschoten speelde in Noorden na een 0-2 voorsprong met 2-2 gelijk tegen NSV'46, dat in de slotfase sterk terugkwam.