'Behoud het jeugdwerk'

lopik • Tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Lopik hebben de fracties van PvdA, SGP en ChristenUnie een amendement ingediend om het jeugdwerk in de gemeente Lopik te behouden.

Het amendement werd later ingetrokken, daar een begrotingswijziging niet wenselijk is. Dat betekent niet dat het voornemen van de baan is. De gemeenteraad gaat hierover op een later tijdstip in gesprek.
Vorig jaar bezuinigden de coalitiepartijen CDA en VVD het jeugdwerk weg. Door alle overlast tijdens de jaarwisseling en in het voorjaar bij het voetveer naar Ameide vonden de drie partijen het nu een slecht idee. Na een informatieavond over jeugdoverlast zagen PvdA, SGP en CU dat de ambtenaren en wijkagent weten hoe de aanpak van de overlast eruit moet zien en wat ze nodig hebben. ''Het is belangrijk te benadrukken dat de aanpak van jeugdoverlast niet alleen draait om handhaving'', aldus PvdA'er Rik Dekker. ''Jongeren hebben ook richting nodig en een kans. Zonder ondersteuning of begeleiding vanuit ouders, school en de gemeente lukt dat niet.''