donderdag 4 november

‘Diederick’s Debuut’.
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
Diederick Ensink maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen en daarbij te zingen. Ondertussen is de muziek-instrumenten-teller de 10 al gepasseerd en kan Diederick door middel van technologie in zijn eentje dat gedroomde orkest live tot leven wekken. Van Shaffy tot Coldplay, van Beethoven tot Billy Joel, allen op zijn eigen manier. Prijs: 20 euro. Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl

vrijdag 5 november

Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Een gezellig moment samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. En een goede gelegenheid om andere ouders van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema deze keer is ‘zelfstandigheid’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Kleine Kangoeroe’. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Boekenbeurs in Benschop 
AFGELAST!
14:00-17:00 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149.
Stichting De Vrienden van de Sint Victorkerk Benschop organiseert boekenbeurs. Met bijna 2.000, in goede staat verkerende boeken, waaronder, romans, kook- hobby- kinder- en kunstboeken. Ook puzzels, cd’s en dvd’s. Koffie is gratis. Afgelast vanwege toenemende coronabesmettingen.

Theaterconcert Dana Winner
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
In haar theaterconcert One Moment vertelt de Belgische zangeres Dana Winner haar persoonlijke en muzikale verhaal, anno 2020. Dana vierde 30 jaar carrière en als moeder van een dochter van 21, is het hoog tijd voor nieuwe muziek. Een emotionele en onvergetelijke avond met ook de grote Nederlandstalige en Engelstalige hits. Prijs: 31,50 euro. Voor informatie en tickets: www.fulcotheater.nl.

Requiem van Mozart
20:00-22:30 IJsselstein, Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12
Het Oratorium Koor IJsselstein (COV) verzorgt samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en professionele solisten een Mozartconcert met het Requiem, Alma Dei Creatoris en de Vesperae Solennes de Confessore. Het concert staat in het teken van de herdenking van dierbaren waarvan in de coronaperiode afscheid moest worden genomen. Kaarten à 27,50 via kaartencov@gmail.com. Jongeren tot en met 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene.

Fulcosessie met KOMODO
21:30 IJsselstein theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3
Maandelijkse avond met een verrassende band of artiest in het theatercafé van het Fulcothater. Tijdens deze tweede editie speelt de vintage exotic rock-’n-rollband KOMODO, creatievelingen met Utrechtse roots en regelmatig op de radio te horen met hun nummers Easy Prey en Lost kids. Entree is gratis, een coronatoegangsbewijs is verplicht.

zaterdag 6 november

Oliebollenactie Zanglust
09:00 Benschop, verkoopkraam bij Plus Willemsen
Christelijk Gemengde Zangvereniging Zanglust heeft weer oliebollen. Dit jaar staan de leden met een verkoopkraam bij Plus Willemsen. De verkoop begint om 09.00 uur. Acht overheerlijke bollen kosten 7,50 euro. Thuis laten bezorgen kan ook. Bestellen is mogelijk bij Kees Otten. tel. 0348-452371; tot vrijdagavond 5 november 20.00 uur.

Natuurwerkdag in Montfoort
09:30-13:00 Montfoort, Tiendweg
Tijdens de Natuurwerkdagen van Landschap Erfgoed Utrecht kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen van natuur en landschap. In Montfoort kun je aan de slag met takkenrillen maken en wilgen knotten aan de Tiendweg. Aanmelden eenvoudig via www.natuurwerkdag.nl.

Boekenbeurs in Benschop 
AFGELAST!
10:00-12:30 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149.
Stichting De Vrienden van de Sint Victorkerk Benschop organiseert boekenbeurs. Met bijna 2.000, in goede staat verkerende boeken, waaronder, romans, kook- hobby- kinder- en kunstboeken. Ook puzzels, cd’s en dvd’s. Koffie is gratis. Afgelast vanwege toenemende coronabesmettingen.

Dorpswandeling Linschoten
11:00-12:30 Linschoten, De Ballensnoeperij, Dorpstraat 45
Om de geschiedenis en plaatselijke cultuur van het dorp te ontdekken verzorgt Vereniging Oud-Linschoten een historische dorpswandeling. De rondgang onder leiding van een VOL-gids neemt circa 1,5 uur in beslag. Aan deze activiteit kan worden deelgenomen door circa 12 personen. Tarief 5 euro per persoon. Boekingen tot uiterlijk 4 november via e-mail: deballensnoeperij@oud-linschoten.nl of bij het Historisch en Toeristisch Informatiepunt (TIP-punt) De Ballensnoeperij aan de Dorpstraat.

Gratis taxaties
11:00-16:00 IJsselstein, Heritage Auctions Europe, Energieweg 7
Tijdens de Nationale Dag van Waarde houden taxateurs een landelijke open dag. Zij taxeren gratis en vrijblijvend alles op het gebied van munten, postzegels, bankbiljetten, goud, zilver, kunst, militaria en curiosa in het algemeen. Stukken laten taxeren kan deze dag in IJsselstein bij Heritage Auctions Europe. Een afspraak maken is niet nodig. Voor meer inlichtingen 030-6063944.

Lasergamen voor jongeren
16:00 Benschop, Sporthal de Bosrand, Koningin Wilhelminastraat 27A
Jongeren van 12 jaar en ouder uit de gemeente Lopik kunnen gaan lasergamen in Benschop. De entree is gratis. De activiteit wordt georganiseerd vanuit het project ‘Waardevol Lopik’. Tijdens de lasergame-activiteit worden de jongeren op een leuke manier gevraagd naar wat zij belangrijk en waardevol vinden in de gemeente Lopik. Zie ook: www.waardevollopik.nl

Bold Opera On The Move
20:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
De groep B.O.O.M (Bold Opera On The Move) verzorgde al tweemaal een ‘opera on te move’ op uitnodiging van Cultureel Montfoort. Deze keer brengen zij Donizetti’s Don Pasquale in een verkorte versie met een cast van vier zangers en een pianist. Met tussendoor Nederlandse teksten, zodat voor iedereen het verhaal is te volgen. Een toegankelijke bewerking door musici die zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Een mooie en humoristische manier om kennis te maken met het genre opera. Kaarten te bestellen via www.cultureelmontfoort.nl Toegang alleen met een coronapaspoort.

zondag 7 november

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade.
Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

Blues op zondagmiddag
13:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Alweer voor de tiende keer Blues op zondagmiddag in het theatercafé van het Fulcotheater. Dit keer met Little Boy and Nightingale, the Hoochies en Walter Broes and the Mercanaries (België). De middag staat bol van blues, rock and roll en rockabilly. Geniet van de muziek, de sfeer, het drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Fulcotheater, Overtoom 3 in IJsselstein.

Literaire middag
15:00 Lopik, Dorpshuis de Schouw M.A.A. Schakelplein 6
Stichting Kunst en Cultuur Lopik organiseert een literaire middag met de beroemde schrijfster Annejet van der Zijl. Zij vertelt over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen. Tijdens de middag in Lopik zal zij worden geïnterviewd en haar boeken signeren. Inloop vanaf 14.30 uur met koffie en thee. Entree: 10 euro, te betalen bij binnenkomst. Reserveren: per mail bij dienyscheffer@outlook.com.Coronatoegangsbewijs is verplicht.

maandag 8 november

Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Bij seniorenorganisatie KBO. voor liefhebbers van - klassieke - muziek. Het thema is deze keer de componist Saint Saëns. bekend van onder meer Het Carnaval der Dieren. Entree 4 euro.

dinsdag 9 november

Spellenmiddag KBO
13:30-16:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Spellenmiddag bij seniorenorganisatie KBO. Spelonderdelen: klaverjassen, mahjong, rummikub en bij voldoende belangstelling ook rikken. Er is voldoende plaats voor nieuwe rikkers. Zaal open 13.00 uur. Entree 2 euro, inclusief kopje koffie of thee. Elke eerste dinsdag van de maand. Alleen in november op de tweede dinsdag, 9 november.

Bingo in In ‘t Witte Paard
20:00-22:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Maandelijkse bingoavond in Partycentrum In ‘t Witte Paard. Bingokaarten voor 10 rondes 12,50 euro en de Superronde 5 euro met een hoofdprijs van 250 euro. Deur open 19.15 uur Aanvang: 20.00 uur. Toegang uitsluitend met corona toegangsbewijs (QR code) of geldig testbewijs of een vaccinatiebewijs op papier

woensdag 10 november

Javier Guzman
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Inmiddels maakte cabaretier Javier Guzman al drie keer een oudejaarsconference. Nu, in 2021 kan Javier niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier neemt het jaar met je door. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit. Prijs: 24 euro. Info en tickets op www.fulcotheater.nl

donderdag 11 november

‘Beatles and beyond'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een avond muziekplezier, geïnspireerd op The Beatles. Maar ook solomateriaal van de Liverpoolse helden, Beatleske muziek van anderen en songs van artiesten met een link naar The Fab Four komen voorbij, net als de verhalen erachter. The LSB Experience speelt al jaren op het grootste Beatlesfestival in de VS. Prijs: 31,50 euro. Info en tickets op www.fulcotheater.nl

vrijdag 12 november

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, Overtoom
Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

zaterdag 13 november

Sint naar Montfoort
13:45 Montfoort, IJsselkade
Warm onthaal Sinterklaas en zijn Pieten. Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar op de IJsselkade, om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. Verwachte aankomst boot om 14.00 uur. Aansluitend tocht door de binnenstad met muziek van ZWUP naar het St. Joseph voor de Pietenshow. Tijdens de intocht een glutenvrije Piet rond 14.30 bij Bakkerij Aelbers voor de deur met speciale pepernoten. Actuele info op www.facebook.com/optochtmontfoort.

Najaarsconcert Linfano
20:00-22:00 Linschoten, sporthal De Vaart, J. Barneveldstraat 24
Fanfare-orkest en Melody Percussion Band van muziekvereniging Linfano uit Linschoten geeft een najaarsconcert. Het fanfare orkest staat onder leiding van Lucienne de Valk. De Melody Percussion Band onder leiding van de nieuwe instructeur Dick Le Mair. Toegang 5 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaartverkoop aan de deur. Toegang vanaf 13 jaar uitsluitend met geldige QR-code en legitimatiebewijs.

zondag 14 november

Concert IJsselsteins Kamerkoor
15:00-17:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de PlaatsOnder de titel Romantiek uit het Noorden steekt het IJsselsteins Kamerkoor zijn licht op bij componisten uit noordelijke streken. Met werken van o.a. Gjeilo, Peterson, Johanson en Jeppesen brengt het koor een rijke afwisseling van stemmingen gebaseerd op de jaargetijden, de natuur en de liefde. Dirigent is Marilou Krouwel. Met Ronald Roosjen op piano. Toegang is gratis. Reserveren is vanwege het beperkte aantal plaatsen gewenst via concert@ijsselsteinskamerkoor.nl. Bij binnenkomst controle QR-code coronatoegangsbewijs.

dinsdag 16 november

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, OvertoomIJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Streekkaarten
10:00-15:30 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 09.30 uur. Kosten: 10 euro per persoon. Opgeven: de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J.Corsten, Benschop, tel. 06-22100717; dhr. L.J. van Vliet, Polsbroek, tel. 0182-387104; mevr. B. v.d. Wal, Lopik, tel. 0348-551639.

woensdag 17 november

Diner met spelmiddag na
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 13 november bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038 of Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten,sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

donderdag 18 november

Autismecafé IJsselstein
20:00 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7Na een lange periode zonder bijeenkomsten houdt het Autismecafé IJsselstein weer een bijeenkomst. Met als thema ‘aandacht voor jezelf’. Deze avond staat in het teken van aandacht voor de ouders van een kind/kinderen met autisme. In een ontspannen sfeer met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de coronaregels is er beperkt plaats. Belangstellende ouders kunnen zich aanmelden via http://autismecafe-ijsselstein.nl/

zaterdag 20 november

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé', inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

Concert ROV Psallite Deo
20:00-22:00 Oudewater, Grote Kerk, Noorder Kerkstraat 1ROV Psallite Deo geeft een concert, met als thema Wer nur den lieben Gott lässt walten. Met werken uit de Duitse Romantiek van F. Schubert en F. Mendelssohn-Bartholdy. Muziek vol hoop en troost. Kaarten verkrijgbaar via www.psallitedeo.nl

dinsdag 23 november

KBO-PCOB op inspiratietour
10:00-13:00 Montfoort, kerk Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2Onder het motto ‘Samen sterk voor ouderen’ gaat seniorenorganisatie KBO-PCOB op inspiratietour door Nederland met ontmoetingsdagen, waarbij inspireren, informeren en activeren centraal staan. Zowel leden als niet-leden van KBO-PCOB zijn welkom. De bijeenkomst in de provincie Utrecht vindt plaats in Montfoort met als sprekers Jaap Jongbloed, Lisette de Groot en Betsy de Keizer. Van 12.00 tot 13.00 is er gelegenheid tot beursbezoek met presentaties door KBO-PCOB afdelingen in de buurt en welzijnsorganisaties. Deelnemen is gratis, koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.kbo-pcob.nl/tour.

woensdag 24 november

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

Masterclass portproeven
20:00-22:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje Nassaustraat 31Wijnhandel Platano organiseert masterclass portproeven met de Portugese portmaker Quinta Santa Eufemia. Negen hoogstaande ports proeven met hapjes en leren hoe port gemaakt wordt. Kosten 35 euro. Aanmelden via mail wijnhandelplatano@gmail.com of tel. 0655057022. Betaling vooraf overmaken. Coronaregels zijn van toepassing.

donderdag 25 november

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

zaterdag 27 november

T in ’t Atelier
12:00-17:00 Montfoort, Montfoort Kunstenaars Collectief, Klaverpad 6 Het atelier van het Montfoort Kunstenaars Collectief staat weer open om de kunstenaars ontmoeten en hun werk te bezichtigen. De workshopruimte is ingericht als galerie, waar geselecteerde kunstwerken van alle 21 deelnemende kunstenaars kan worden bekeken. Tegelijkertijd exposeert Jan Donders uit Nieuwegein foto’s van zijn fotografie project HandEnKunst, de handen van de 21 kunstenaars in actie met het kunstwerk. Ook op zondag 28 november. Zie www.montfoortskunstenaarscollectief.nl

zondag 28 november

T in ’t Atelier
12:00-17:00 Montfoort, Montfoort Kunstenaars Collectief, Klaverpad 6 Het atelier van het Montfoort Kunstenaars Collectief staat weer open om de kunstenaars ontmoeten en hun werk te bezichtigen. De workshopruimte is ingericht als galerie, waar geselecteerde kunstwerken van alle 21 deelnemende kunstenaars kan worden bekeken. Tegelijkertijd exposeert Jan Donders uit Nieuwegein foto’s van zijn fotografie project HandEnKunst, de handen van de 21 kunstenaars in actie met het kunstwerk. Zie www.montfoortskunstenaarscollectief.nl