VVIJ (zo) knokt zich naar gelijkspel

ijsselstein • VVIJ speelde in Tiel met 2-2 gelijk tegen Theole. De thuisclub was in balbezit voor rust constant gevaarlijk op de helft van de IJsselsteinse zondagtweedeklasser. Vanuit een omschakelmoment nam Theole de leiding. Nog geen minuut later rondde Soulaiman Akani een mooie VVIJ-aanval af. ''Door onze inzet bleven we gelijkwaardig aan deze tegenstander, die beschikte over een snelle buitenspeler met wie wij de grootste moeite hadden”, aldus trainer Fabian Schaken. ''Uit opnieuw een omschakelmoment kwamen we weer op achterstand. Qua werklust en samenspel verdienden we minimaal een gelijkspel. Jesse Vermeulen maakte in de slotfase de gelijkmaker.”

VVIJ (za) verloor thuis met 0-3 van VVJ uit Utrecht.

Benschop pakt zijn eerste punt

benschop • Benschop speelde met 3-3 gelijk tegen NiTa uit Nieuwer Ter AA en pakte na vijf nederlagen zijn eerste punt. Drie keer kwam de thuisclub op voorsprong, maar binnen enkele minuten kwamen de gasten even zoveel keer langszij. David Verweij (2x) en Stan Griffioen - net als vorige week met een schot vanaf 40 meter – verzorgden de Benschopse doelpuntenproductie. Voor Benschop-trainer Marten Boverhof was het een bijzondere wedstrijd, omdat NiTa-trainer Bertus van Schaik zijn achterbuurman is. Beiden wonen in Lopik. ''We kunnen prima met elkaar opschieten en hebben na afloop een biertje gedronken”, vertelde Boverhof. ''Het gelijke spel voelt wel een beetje als een nederlaag, omdat in de slotfase een inzet van ons van de doellijn werd getrapt.”

IJFC doet zichzelf tekort

ijsselstein • IJFC boekte zijn derde zege op rij. In Nieuwegein won de zaterdagtweedeklasser met 1-2 van JSV. Vanaf de aftrap was IJFC veel sterker en creëerde veel kansen. Een prachtige steekbal van Hicham Chatouani op de diepgaande Vincent Griffioen werd uitstekend afgerond 0-1. Maar daar bleef het bij tot aan de rust. In de tweede helft verdubbelde Griffioen de marge. IJFC verzuimde de score op te voeren. De thuisclub kroop in de slotfase uit zijn schulp en slaagde erin de aansluitingstreffer te produceren, waardoor de meegereisde supporters tot het laatst in spanning bleven.”

SV Lopik maakt zijn kansen nu wel af

lopik • SV Lopik boekte een 4-0 zege op Focus'07 uit Culemborg en heeft de middenmoot in zicht. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin Focus'07 iets beter speelde, kopte debutant Pieter Bijman de thuisclub na de rust op voorsprong. Thomas Bakker bracht de marge op twee. ''We kwamen goed de kleedkamer uit en wat eerder niet lukte: scoren uit de eerste twee kansen, gebeurde nu wel. We konden hun opbouw verstoren en op eigen kracht het verschil maken. Thijs Beekhuizen en Kevin Thie verdubbelden de score.”