Perceel Zeldenrust krijgt herbestemming wonen

benschop • Wonen in en rond de voormalige dokterspraktijk Zeldenrust in Benschop is jaren voor velen een ideaal. Een nieuw provinciaal beleidsstuk kan schot in de zaak brengen. Initiatiefnemer Jan van Bruchem en Verstoep Bouwadvies en Architectuur organiseren op maandag 8 november een informatieavond over de herbestemming, die onder meer de bouw van 50 woningen omvat.

Nadat het typerende Zeldenrust in Benschop jaren geleden diende als dokterspraktijk, kreeg het erf een agrarische functie. Maar vanwege het gebrek aan opvolging en doorgroeimogelijkheden staat de huidige bedrijfsvoering onder druk. Om deze redenen zijn er - inmiddels al geruime tijd - plannen voor een herbestemming van de locatie en het naastgelegen fruitteeltbedrijf. De herbestemming zet in op de hoognodige doorstroom op de woningmarkt en behoud van het monument Zeldenrust. Na eerdere informatieavonden ontstond snel een enorme lijst van geïnteresseerden. "Bij het maken van nieuwe bouwplannen stond voorop dat de cultuurhistorisch waardevolle uitstraling van Zeldenrust en het perceel bewaard moet blijven”, vertelt Arjan Verstoep vanuit Verstoep Bouwadvies en Architectuur. "Het ontwerp zet in op een gevarieerd woonprogramma met een landelijke uitstraling die goed aansluit op de omgeving van het dorp. Het behoud van de bestaande gebouwen, het monumentale woonhuis en het aangebouwde koetshuis staat voorop. Er is gekozen voor stal- en schuurmodellen. Dus geen standaard nieuwbouwwijk, maar woningen voor verschillende doelgroepen met verbinding met de polder.''
Geïnteresseerden kunnen de informatieavond digitaal bijwonen op maandag 8 november vanaf 20.30 uur. De link naar de livestream is op deze avond beschikbaar vanaf www.verstoep.nl. Op de website kunnen geïnteresseerden ook nu al visualisaties van het plan zien en hun interesse kenbaar maken.