Koopzondag met Halloween

ijsselstein • De koopzondag in de IJsselsteinse binnenstad van komende zondag 31 oktober staat in het teken van Halloween. De meeste winkels in de binnenstad zijn deze dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en voor de kinderen zijn er speciale Halloweenactiviteiten. In de Kerkstraat kunnen zij zich laten schminken, er kan gesnoept worden van een (suiker)spin, clown Taty maakt ballonfiguren en er loopt ook een vriendelijk ‘enge’ groene man door het stadje. Kinderen worden uitgenodigd om verkleed te komen.


Heftige brand treft woonboerderij

polsbroek • Een woonboerderij aan de Noordzijdseweg in Polsbroek is zaterdagavond getroffen door een heftige uitslaande brand. Het dak van de boerderij is ingestort. Toch hoeft de boerderij niet als verloren te worden beschouwd, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Bij aankomst van de brandweer stond het dak al volledig in brand. De brandweer schaalde op naar grote brand en probeerde zoveel mogelijk van het pand te behouden. Door de naastgelegen gebouwen nat te houden wist de brandweer overslag te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De woonboerderij bleek in tegenstelling tot eerdere berichten geen rieten dak te hebben.


Muzikanten zamelen oud ijzer in

montfoort • Muziekvereniging Ons Genoegen houdt op zaterdag 30 oktober een grote inzamelingsactie van oud ijzer. Vanaf 9:00 uur tot 13:30 uur kan iedereen zijn ijzer inleveren bij de container op het Pastoor Spaanplein. Oud ijzer laten ophalen in Montfoort en Linschoten is deze dag ook mogelijk. Aanmelden hiervoor kan door even te bellen met Sikke van der Meulen op 06-20021687. E-mailen kan ook: info@onsgenoegen-montfoort.nl.