donderdag 28 oktober

Spelavond ’t Wilgegat
19:30-20:00 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur; het rummikubben om 20.00 uur. Op 14 oktober was bij het rummikubben was Nel Verhof de beste en bij klaverjassen Connie Verhoef. Nieuwe deelnemers welkom.

Alzheimer Café Lopik
19:30-21:30 Lopik, dorpshuis De Schouw
Als iemand vergeetachtig wordt, betekent dit niet meteen dat het om Alzheimer of een andere vorm van dementie gaat. Wat is het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie? Dr. Hanneke Henselmans is neurologe in het St Antonius Ziekenhuis locatie Woerden. Zij is gespecialiseerd in bewegingsstoornissen, geheugen en dementie, MS en de ziekte van Parkinson. Zij komt spreken in het Alzheimer Café Lopik en zal ingaan op vragen. Tevens vertelt zij over diagnosestelling en behandelmogelijkheden. Zaal is open vanaf 19.15 uur. Voor meer informatie: 06-12434770.

vrijdag 29 oktober

Start leesclub geschiedenis
10:30-12:30 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
In IJsselstein start binnenkort een leesgroep geschiedenis. In Bibliotheek Lek en IJssel vindt daarom een informatiebijeenkomst plaats voor mensen die het leuk vinden om over geschiedenis te lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail ria.benschop@senia.nl.Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Najaarsbeurs
19:00-21:00 Willige Langerak, De Bron, De Montignylaan 15A, Schoonhoven
De Hervormde Gemeente Willige Langerak organiseert een najaarsbeurs met kleding, boeken, kerstartikelen en puzzels. Iedereen is van harte welkom in verenigingsgebouw De Bron. Ook op zaterdagochtend 30 oktober van 09.00 tot 12.00 uur.

Meisjes met de Wijsjes
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
Stoerder en gewaagder dan hun eerste show Tegeltjeswijsheid schudden de Meisjes van de Wijsjes het brave imago van zich af met hun tweede theatervoorstelling Moerstaal. Een programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek aan taal. Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen de Meisjes een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers van artiesten als Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, de 3JS en Anouk, aangevuld met eigen werk. Prijs: 25 euro. Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl.

zaterdag 30 oktober

Inzameling oud ijzer
09:00-13:30 Montfoort, Pastoor Spaanplein
Muziekvereniging Ons Genoegen organiseert weer een grote oud ijzer inzamelingsactie op het Pastoor Spaanplein. Ook laten ophalen in Montfoort en Linschoten mogelijk tussen 09.00 uur en 13.30 uur. Vooraf aanmelden hiervoor bij Sikke van der Meulen, tel. 06-20021687. E-mailen kan ook naar info@onsgenoegen-montfoort.nl. Info op www.onsgenoegen-montfoort.nl

Najaarsbeurs
09:00-12:00 Willige Langerak, De Bron, De Montignylaan 15A, Schoonhoven
De Hervormde Gemeente Willige Langerak organiseert een najaarsbeurs met kleding, boeken, kerstartikelen en puzzels. Iedereen is van harte welkom in verenigingsgebouw De Bron.

Winterkledingbeurs
09:00-12:00 Jaarsveld, Verenigingsgebouw, Kerkstraat 7
Verkoop van winterkleding. Heerlijk rondsnuffelen in het uitgebreide assortiment winterkleding. Ook schoenen, laarsjes en andere accessoires zijn volop aanwezig. Rommelmarktspullen zijn te vinden in het Schoolgebouw, Kerkstraat 1.

Boekenmarkt
10:00-12:00 Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat 32
Boekenmarkt in de kelder van De Schaapskooi achter de Herv. kerk te Lopik, Dorpstraat 32. Ook kunnen er weer spullen voor de rommelmarkt worden langsgebracht.

Schilderen voor moeders
10:30-16:30 IJsselstein, Atelier Kunstig Art, Hitteschild 2-4
Verwendag intuïtief schilderen voor moeders. een schildervorm waarvoor geen schilder- of tekenervaring nodig is, maar wel een beetje lef om te spelen met kleuren. De eendaagse workshop wordt gegeven door Margje Jansen en Sylvia te Braake: Thema: Creativiteit. Kosten 49 euro. Kijk voor meer informatie op: www.kunstigart.nl/mamas-in-t-zonnetje. Inschrijven via e-mail: info@kunstigart.nl of telefonisch: 06-29135690.De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Hitteschild 2-4

Filmavond Nacht van de Nacht
20:00-22:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23
Geloof in IJsselstein organiseert tijdens de ‘Nacht van de nacht’ een filmavond in de Huiskamer van IJsselstein De film die wordt getoornd is: ‘The City Dark’, een documentaire over lichtvervuiling. Belangstellenden van harte welkom. Aanmelden mag bij Martha van Vuuren-Groeneveld, via marthagroeneveld@hotmail.com), maar op het laatste moment gewoon binnenlopen kan ook. Zie ook: www.nachtvandenacht.nl

zondag 31 oktober

Koopzondag met Halloween
12:00-17:00 IJsselstein, binnenstad
Koopzondag in het teken van Halloween. De meeste winkels in de binnenstad geopend van 12.00 tot 17.00 uur en voor de kinderen zijn er speciale Halloweenactiviteiten. In de Kerkstraat schminken, snoepen van een (suiker)spin, clown Taty maakt ballonfiguren en er looptook een vriendelijk ‘enge’ groene man door het stadje. Het wordt nog leuker als de kinderen verkleed naar de binnenstad komen.

Natuurlijk Beter Slapen
13:00-17:00 IJsselstein, Poortdijk 34B
Fysiotherapie De Verademing verzorgt workshop Natuurlijk Beter Slapen. Voor wie al een tijdje of al heel lang niet gemakkelijk in slaap valt of door te slapen. Tweedelig. Informatie op https://deverademing.wordpress.com/beter-slapen/

Brandweerman Sam Live
13:30-16:00 Fulcotheater, Overtoom 7
Een echte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden? Kies het ruime sop en beleef het heldhaftige avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal en Norbert bij deze spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties in Brandweerman Sam Live! – De Verloren Piratenschat. Voor kinderen vanaf 2 jaar. Na de voorstelling Meet & Greet. Twee voorstellingen: om 13.30 en 16.00 uur. Prijs: 19,50 euro. Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl

Kliederkerk
14:30-17:00 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
In heel Nederland zie je het ontstaan: Kliederkerk. Overgewaaid uit Engeland, waar dit fenomeen Messy Church wordt genoemd. Binnenkort start er ook een in IJsselstein bij Geloof in IJsselstein. Deze middag kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op een feestelijke en creatieve manier aan de slag met het thema Hallo-Light. Om samen te ontdekken, vieren en eten.

dinsdag 2 november

Jubileum 30-jarige KBO
13:00-17:15 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
De KBO IJsselstein/Lopik e.o. viert 30-jarig bestaan met een blik op verleden, heden en toekomst. Externe sprekers geven hun visie op het thema ‘Wonen, zorg, welzijn en mobiliteit voor senioren’. Vanaf 15.30 uur filmvertoning ‘Et si on vivait tous ensemble’. Deelname aan de jubileummiddag is gratis. Een coronatoegangsbewijs is verplicht, net als aanmelding via www.formdesk.nl/kboijsselstein/jubileumviering of tel. 06-81128901. Er is inloop vanaf 12.30 uur.

woensdag 3 november

Goede doelenmarkt
10:30-22:00 Benschop, gebouw Maranatha
De zendingscommissie van de Hervormde Gemeente Benschop organiseert Goede doelenmarkt op dankdag in Maranatha, achter de hervormde kerk. Open van van 10.30 tot 12.00 uur en van 21.00 tot 22.00 uur. De koffie en cake staan klaar. Op de markt verkoop van onder meer fruit, sfeerartikelen, groendecoratie, kaarten en boeken. Opbrengst voor Stichting Ontmoeting, Christenen voor Israël, de Nederlandse Patiënten Vereniging, Stichting Roki, Woord en Daad, stichting ALS, International Justice Mission en de IZB.

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis de Schouw. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

Alzheimercafé IJsselstein
19:30-21:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Deze keer als thema: Wat kan de ergotherapeut in de thuissituatie betekenen? Een ergotherapeut geeft handige tips en tools om de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren. Toegang is gratis. Voor vervoer met de Pulse-pendel: bel tussen 09.00 uur en 12.00 uur 06-58070850. Voor informatie: Dafne Maaswinkel, e-mail mantelzorg@stichting-pulse.nl of tel. (030) 6868030.

Top 1000 met Arnold Mühren
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
Nostalgische avond, tjokvol rachtige evergreens met de Volendamse formatie Evergreen Top 1000 Live en Arnold Mühren, bassist van de legendarische The Cats. De allermooiste klassiekers en verhalen achter The Moody Blues, Beatles, Tom Jones, André Hazes, ABBA, Bee Gees en Elvis Presley. En meer. Prijs: 27 euro. Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl

Start Kruispunt Project Koor
20:00 Linschoten, ‘t Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16
Er kan weer een start gemaakt worden met de repetities van het Oecumenisch Kruispunt Projectkoor Linschoten. Het koor bereidt zich voor de Oecumenische Viering op Eerste Advent, zondag 28 november en op Kerstavond 24 december in de Katholieke Kerstviering. Repetities op woensdagavonden in 't Kruispunt, de eerste repetitie is op woensdag 3 november om 20.00 uur. Bijna 20 zangers hebben zich al opgegeven. Aanmelden bij Evert de Jong: dejongbakker@planet.nl

donderdag 4 november

‘Diederick’s Debuut’.
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7
Diederick Ensink maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen e´n daarbij te willen zingen. Ondertussen is de muziek-instrumenten-teller de 10 al gepasseerd en kan Diederick door middel van technologie, zoals bijvoorbeeld een ‘loop-station’, in zijn eentje dat gedroomde orkest live op de bühne tot leven wekken. Diederick vertelt zijn persoonlijke, muzikale verhaal aan de hand van muziek uit diverse muziekgenres. Van Shaffy tot Coldplay, van Beethoven tot Billy Joel, allen op zijn eigen manier vertolkt. Prijs: 20 euro. Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl

vrijdag 5 november

Boekenbeurs in Benschop
14:00-17:00 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149.In het weekend van 5 en 6 november organiseert Stichting De Vrienden van de Sint Victorkerk Benschop weer de boekenbeurs. Met bijna 2.000, in goede staat verkerende boeken, waaronder, romans, boeken van hedendaagse schrijvers, kook- hobby- kinder- en kunstboeken. Ook puzzels, cd’s en dvd’s. Koffie is gratis. Ook op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe rozenstruiken in de pastorietuin en het restauratiefonds van het St. Victorcomplex.

Theaterconcert Dana Winner
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 7In haar theaterconcert One Moment vertelt de Belgische zangeres Dana Winner haar persoonlijke en muzikale verhaal, anno 2020. Dana vierde 30 jaar carrière en als moeder van een dochter van 21, is het hoog tijd voor nieuwe muziek. In de voorstelling zingt ze dus over de thema's die vandaag in haar leven spelen, begeleid door haar vaste muzikanten. Een emotionele en onvergetelijke avond met ook de grote Nederlandstalige en Engelstalige hits. Prijs: 31,50 euro. Voor informatie en tickets: www.fulcotheater.nl.

Requiem van Mozart
20:00-22:30 IJsselstein, Nicolaasbasiliek, St. Nicolaasstraat 12De Christelijke Oratorium Vereniging IJsselstein verzorgt samen met het NASKA (Nationaal Symfonisch Kamerorkest) en diverse professionele solisten een Mozartconcert. Uitgevoerd zullen worden het Requiem, Alma Dei Creatoris en de Vesperae Solennes de Confessore. Het concert zal in het teken staan van de herdenking van alle dierbaren uit IJsselstein en omgeving waarvan in de coronaperiode afscheid moest worden genomen. Kaarten à 27,50 kunnen worden besteld via kaartencov@gmail.com.. Jongeren tot en met 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene.

Fulcosessie met KOMODO
21:30 IJsselstein theatercafé Fulcotheater, Overtoom 3Dit jaar geen IJsselFEstein maar wel elke eerste vrijdag van de maand een gezellige avond met een verrassende band of artiest in het theatercafé van het Fulcothater. Tijdens deze tweede editie speelt de vintage exotic rock-’n-rollband KOMODO, creatievelingen met Utrechtse roots en regelmatig op de radio te horen met hun nummers Easy Prey en Lost kids. Entree is gratis, een coronatoegangsbewijs is verplicht.

zaterdag 6 november

Oliebollenactie Zanglust
09:00 Benschop, verkoopkraam bij Plus WillemsenChristelijk Gemengde Zangvereniging Zanglust heeft weer oliebollen. Dit jaar staan de leden met een verkoopkraam bij Plus Willemsen. De verkoop begint om 09.00 uur. Acht overheerlijke bollen kosten 7,50 euro. Thuis laten bezorgen kan ook. Bestellen is mogelijk bij Kees Otten. tel. 0348-452371; tot vrijdagavond 5 november 20.00 uur.

Natuurwerkdag in Montfoort
09:30-13:00 Montfoort, TiendwegTijdens de Natuurwerkdagen van Landschap Erfgoed Utrecht kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap. In Montfoort kun je aan de slag met takkenrillen maken en wilgen knotten aan de Tiendweg. Aanmelden gaat eenvoudig via www.natuurwerkdag.nl.

Boekenbeurs in Benschop
10:00-12:30 Benschop, St. Victorkerk, Dorp 149.In het weekend van 5 en 6 november organiseert Stichting De Vrienden van de Sint Victorkerk Benschop weer de boekenbeurs. Met bijna 2.000, in goede staat verkerende boeken, waaronder, romans, boeken van hedendaagse schrijvers, kook- hobby- kinder- en kunstboeken. Ook puzzels, cd’s en dvd’s. Koffie is gratis. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe rozenstruiken in de pastorietuin en het restauratiefonds van het St. Victorcomplex.

Dorpswandeling historisch Linschoten
11:00-12:30 Linschoten, De Ballensnoeperij, Dorpstraat 45Om de geschiedenis en mogelijk ook een stukje plaatselijke cultuur van het dorp Linschoten te ontdekken verzorgt Vereniging Oud-Linschoten een historische dorpswandeling georganiseerd. De rondgang onder leiding van een VOL-gids neemt circa 1,5 uur in beslag. Aan deze activiteit kan worden deelgenomen door circa 12 personen. Het tarief bedraagt 5 euro per persoon. Boekingen tot uiterlijk 4 november via e-mail: deballensnoeperij@oud-linschoten.nl of bij het Historisch en Toeristisch Informatiepunt (TIP-punt) De Ballensnoeperij.

Bold Opera On The Move
20:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De groep B.O.O.M (Bold Opera On The Move) verzorgde al tweemaal een ‘opera on te move’ op uitnodiging van Cultureel Montfoort. Deze keer brengen zij Donizetti’s Don Pasquale in een verkorte versie met een cast van vier zangers en een pianist. Met tussendoor Nederlandse teksten, zodat voor iedereen het verhaal is te volgen. Een toegankelijke bewerking door musici die zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Een mooie en humoristische manier om kennis te maken met het genre opera. Kaarten te bestellen via www.cultureelmontfoort.nl Toegang alleen met een coronapaspoort.

zondag 7 november

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade. Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

Blues op zondagmiddag
13:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Alweer voor de tiende keer Blues op zondagmiddag in het theatercafé van het Fulcotheater. Dit keer met Little Boy and Nightingale, the Hoochies en Walter Broes and the Mercanaries (België). De middag staat bol van blues, rock and roll en rockabilly. Geniet van de muziek, de sfeer, het drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Fulcotheater, Overtoom 3 in IJsselstein.

Literaire middag met Annejet van der Zijl
15:00 Lopik, Dorpshuis de Schouw M.A.A. Schakelplein 6In samenwerking met Dorpshuis De Schouw, Bibliotheek Karmac en The Readshop, organiseert Stichting Kunst en Cultuur Lopik een literaire middag met de beroemde schrijfster Annejet van der Zijl. Zij vertelt over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen. Tijdens de middag in Lopik zal Annejet van der Zijl worden geïnterviewd over haar werk. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen en zal de schrijfster na afloop haar boeken signeren. Een boekentafel met haar werken wordt verzorgd door The Read Shop. Inloop vanaf 14.30 uur met koffie en thee. Entree: 10 euro, te betalen bij binnenkomst. Reserveren: per mail bij dienyscheffer@outlook.com.Coronatoegangsbewijs is verplicht.Link naar PDF bestand

dinsdag 9 november

Spellenmiddag KBO
13:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Spellenmiddag bij seniorenorganisatie KBO. Spelonderdelen: klaverjassen, mahjong, rummikub en rikken. Zaal open 13.00 uur. Entree 2 euro, inclusief kopje koffie of thee. Elke eerste dinsdag van de maand. Alleen in november op de tweede dinsdag, 9 november.

vrijdag 12 november

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, OvertoomBij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

zaterdag 13 november

Sint naar Montfoort
13:45 Montfoort, IJsselkadeWarm onthaal Sinterklaas en zijn Pieten. Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar op de IJsselkade, om samen met alle kinderen Sinterklaas en de Pieten welkom te heten. Verwachte aankomst boot om 14.00 uur. Aansluitend tocht door de binnenstad met muziek van ZWUP naar het St. Joseph voor de Pietenshow. Tijdens de intocht een glutenvrije Piet rond 14.30 bij Bakkerij Aelbers voor de deur met speciale pepernoten. Actuele info op www.facebook.com/optochtmontfoort.

Najaarsconcert Linfano
20:00-22:00 Linschoten, sporthal De Vaart, J. Barneveldstraat 24Fanfare-orkest en Melody Percussion Band van muziekvereniging Linfano uit Linschoten geeft een najaarsconcert. Het fanfare orkest staat onder leiding van Lucienne de Valk. De Melody Percussion Band onder leiding van de nieuwe instructeur Dick Le Mair. Toegang 5 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis. Kaartverkoop aan de deur. Toegang vanaf 13 jaar uitsluitend met geldige QR-code en legitimatiebewijs.

zondag 14 november

Concert IJsselsteins Kamerkoor
15:00-17:00 IJsselstein, Historisch Stadhuis, de PlaatsOnder de titel Romantiek uit het Noorden steekt het IJsselsteins Kamerkoor zijn licht op bij componisten uit noordelijke streken. Met werken van o.a. Gjeilo, Peterson, Johanson en Jeppesen brengt het koor een rijke afwisseling van stemmingen gebaseerd op de jaargetijden, de natuur en de liefde. Dirigent is Marilou Krouwel. Met Ronald Roosjen op piano. Toegang is gratis. Reserveren is vanwege het beperkte aantal plaatsen gewenst via concert@ijsselsteinskamerkoor.nl. Bij binnenkomst controle QR-code coronatoegangsbewijs.

dinsdag 16 november

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, OvertoomIJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

woensdag 17 november

Diner met spelmiddag na
12.30-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 Ouderencomité Lopik-dorp organiseert om 12.30 een driegangen diner en daarna om 14.00 een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Opgeven tot en met 13 november bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038 of Gerda Boer, tel. 0348-553387. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten,sjoelen, kegelen en rummikub spelen.

donderdag 18 november

Autismecafé IJsselstein
20:00 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7Na een lange periode zonder bijeenkomsten houdt het Autismecafé IJsselstein weer een bijeenkomst. Met als thema ‘aandacht voor jezelf’. Deze avond staat in het teken van aandacht voor de ouders van een kind/kinderen met autisme. In een ontspannen sfeer met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de coronaregels is er beperkt plaats. Belangstellende ouders kunnen zich aanmelden via http://autismecafe-ijsselstein.nl/

zaterdag 20 november

Art & Wine
15:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Bekijk de exposities in het Fulcotheater onder het genot van een hapje en een drankje en ga in gesprek met de aanwezige kunstenaars over hun werk. Zij geven toelichting en beantwoorden vragen. Kaarten à 5 euro zijn te koop op www.fulcotheater.nl onder ‘theatercafé’, inclusief een consumptiebon/munt voor een drankje en een hapje. Elke derde zaterdag van de maand. De exposities wisselen elk half jaar.

woensdag 24 november

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

donderdag 25 november

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.