Herfstig voorleesuurtje

ijsselstein • Alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar zijn woensdagmiddag 27 oktober welkom in de Bibliotheek IJsselstein voor een voorleesuurtje in herfstsfeer met Bip het leesmonster. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig.

Samen met Bip luisteren de kinderen deze keer naar het verhaal uit het prentenboek ‘Woesssj!' van Louise Greig. Na afloop gaan ze zelf aan de slag om er een leuke knutsel bij te maken. Het verhaal gaat over Ed, die heel aardig kan zijn. Maar soms gaat iets mis en dan wordt Ed woest. Dan blijft hij bijvoorbeeld herfstbladeren vegen, net zo lang tot de hele stad onder de bladeren is verdwenen. De vraag is wat moet er gebeuren om Ed weer op te vrolijken.
Bip is het boegbeeld van een lopende campagne om het voorlezen aan jonge kinderen te bevorderen om hun taalontwikkeling te stimuleren. Hij is het leesmonster van de bibliotheek en zelf dol op boeken. Samen met Bip beleven kinderen de mooiste avonturen in boekenland. Elke laatste woensdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur is Bip te vinden bij de voorleesstoel in de Bibliotheek IJsselstein, want dan is het weer tijd voor een vrolijk of spannend voorleesverhaal, een taalspelletje en knutselen.