VVIJ (zo) voor rust niet bij de les

ijsselstein • Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein verloor op eigen veld met 2-3 van FC Weesp. Na een snelle achterstand scoorde Melle van Gaal de gelijkmaker.

De thuisclub miste agressiviteit en kon niet genoeg druk zetten om het de gasten moeilijk te maken. FC Weesp kreeg voldoende kansen, waarvan het er een voor rust benutte. ''Dat was een domper, maar in de tweede helft pakten we het weer goed op”, vertelde VVIJ-trainer Fabian Schaken. ''We begonnen prima, maar een fout achterin – mijn doelman had de bal bij een tegenaanval sneller moeten wegtrappen – werd het 1-3. Met een extra spits erbij kwamen we op 2-3 door Melle van Gaal. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel helaas niet.”

VVIJ (za) gretig

Zaterdagvierdeklasser VVIJ versloeg DWSM uit Maarssen met maar liefst 7-1. Met een aantal spelers uit Jongens onder 19 kwam de thuisclub, die veel beter was, tegen de verhouding in op achterstand. De jeugdige Daan van Beek scoorde via een been van een tegenstander de gelijkmaker. DWSM stribbelde voor rust nog aardig tegen, maar kon niet voorkomen, dat VVIJ met een 2-1 voorsprong - goal van Ayrtyon Belchior Emidio - ging rusten. ''We beginnen steeds meer een team te worden en speelden een waanzinnig mooie tweede helft, waarin we vijf keer scoorden'', vertelt de trotse VVIJ-trainer Mo Touh. ''Emidio (2x), Bradley van Bommel, Tamer Ugur en Onus Canbolat maakten de goals. De komende weken zijn zwaar, dus we juichen niet te vroeg.”