IJFC geeft wedstrijd uit handen

ijsselstein • IJFC verloor in Houten na een desastreuze slotfase met 2-1 van Delta Sports, dat tot enkele minuten voor tijd tegen een 0-1 achterstand aankeek. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser nam meteen het initiatief. Nadat de lat een voorsprong voorkwam en een doelpunt wegen nipt buitenspel werd afgekeurd schoot Traves Wright vlak voor rust wel raak. In de tweede helft verzuimde IJFC de marge te vergroten. In de slotfase greep de defensie niet voldoende in, waardoor een schietkans voor Delta Sports ontstond en de gelijkmaker viel. In de laatste minuut tikte aanvoerder Jeffrey Stigter de bal terug naar doelman Kyran Buysman, die zich naast zijn doel aanbood. Het bruine monster verdween echter tergend langzaam in het verlaten doel.

Zure laatste minuut Montfoort SV’19

montfoort • Zaterdageersteklasser Montfoort SV’19 speelde in en tegen Breukelen met 1-1 gelijk. De treffer van de thuisclub viel in de laatste minuut. In de eerste helft was Montfoort SV’19 de bovenliggende partij en had meer goals moeten maken dan die ene van Nicolaï Verbiest. Verder gaven de Montfoorters weinig kansen weg. Dat veranderde na rust. Doelman Robin van Vianen kon aan de bak en had een keer het geluk, dat de paal een doelpunt voorkwam. Zakaria El Bennay kreeg een goede kans op de 0-2, maar miste. In de slotminuut nam een aanvaller de bal met zijn hand mee - ,,dat zag de scheids niet - ,” merkte trainer Theo de Boon op – en haalde doeltreffend uit .''Het is erg zuur, als je in de laatste minuut een zege uit handen geeft.''

Opnieuw domper voor Benschop

benschop • Hekkensluiter Benschop verloor met 2-3 van De Meern, dat in de bovenste regionen meedoet om de prijzen. De thuisclub speelde een puike eerste helft, waarin het ongelukkig op achterstand kwam. Na de gelijkmaker van Thomas Koense liet het elftal van Marten Boverhof het na om op voorsprong te komen. In de tweede helft toonde De Meern zich productiever, wat leidde tot een 1-3 voorsprong. Een benutte elfmetertrap van David Verweij viel pas in de slotfase. ''De ploeg werkt hard en ik zie een stijgende lijn”, vertelde Boverhof na afloop. ''Dit resultaat is voor het team een domper.”

SV Lopik met lege handen

lopik • SV Lopik verloor op eigen veld met 0-1 van Houten. Het doelpunt viel pas vijf minuten voor tijd. De gasten hadden het betere van het spel. Tot twee keer toe moest een Lopikse verdediger de bal van de eigen doellijn trappen. De Lopikenaren Patrick Broekhuizen en Peter Bijman kregen op hun beurt een goede kans om het elftal op voorsprong te zetten. ''Na een uur wist je dat de ploeg die als eerste zou scoren, ging winnen”, aldus Imandt. ''Houten verhoogde de druk en wij namen te weinig initiatief om gevaarlijk te worden. We moesten steeds meer achteruit.''