donderdag 14 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.
Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer op donderdag 21 oktober.

Spelavond ’t Wilgegat
19:30 Willige Langerak Buurthuis ’t Wilgegat
Iedere twee weken weer gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur; het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag vorige competitie: Wisselbeker klaverjassen was voor Conny Verhoef, de wisselbeker rummikubben was opnieuw voor Marry Buyserd. Nieuwe deelnemers hartelijk welkom.

Mahjong
19:30-22.30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Mahjong vereniging De Negen Poorten is weer begonnen met haar verenigingsavonden in het Fulcotheater te IJsselstein. De vereniging speelt elke donderdagavond. Mahjong is een eeuwenoude denksport uit China komt waarbij de deelnemers met vier personen aan een tafel zitten. Naast de verenigingsavonden organiseert de vereniging een keer per jaar ook een landelijk toernooi met circa honderd deelnemers. Informatie: info@denegenpoorten.nl

‘Mijn man begrijpt me niet’
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Toneel met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess. Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering. Prijs: 27 euro. Informatie: www.fulcotheater.nl

vrijdag 15 oktober

In Between Café IJsselstein
09:30-11:45 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7
In Between Café IJsselstein houdt weer haar maandelijkse bijeenkomst voor en door werkzoekenden voor wie op zoek is naar een nieuwe baan of werkopdracht. Deze keer een workshop ‘Een nieuw beroep, zie je kansen’ door Pieter Koevoets, loopbaancoach en sollicitatietrainer. Over de gunfactor, hulpmiddelen van het UWV, optimaliseren CV en LinkedIn-profiel. Deelname gratis. Welkom vanaf 09.15 uur. Na afloop vrijwillige bijdrage. Aanmelden via www.inbetweencafe.nl

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer van dit seizoen vrijdag 22 oktober.

zaterdag 16 oktober

Kijkmiddag Watertoren Lopik
13:00-17:00 Lopik/Polsbroek, Damweg
De watertoren van Lopik aan de Damweg te Polsbroek is voor het laatst in zijn huidige staat opengesteld voor publiek. Iedereen die geïnteresseerd is, kan de watertoren nog in zijn oorspronkelijke staat bewonderen en beklimmen. In week 43 gaat de verbouwing van start. De watertoren krijgt de volgende functies: zes appartementen, een B&B en een openbare topverdieping die bij speciale gelegenheden opengesteld kan worden.

Belle en het Beest De Musical
13:00-16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest De Musical. Echte schoonheid zit diep van binnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in het kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Na afloop meet & greet. Twee voorstellingen: om 13.00 en 16.00 uur. Oproep: kom verkleed. Prijs: 19 euro. Voor informatie en tickets: www.fulcotheater.nl

Kaasactie
14:00-17:00 Linschoten, langs de deur
Polsstokclub Linschoten en muziekvereniging Linfano houden een gezamenlijke kaasactie ter aanvulling van de clubkas. De Polsstokclub gaat de opbrengst besteden aan de jeugdledenwerving en opleiding van jeugdtrainers. Ook Linfano zal de opbrengst gebruiken voor jeugdledenwerving en opleiding van leerlingen. Leden van beide verenigingen komen aan de deur met diverse pondskaasjes: Italiaanse kruiden, groene pesto, mosterd, brandnetel, komijn en naturel. Een kaasje kost 8 euro; twee voor 15 euro.

The Best Abba tribute
20:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwesekade 42
Zing mee met hits als Dancing Queen. Mamma Mia en Waterloo. The Best Abba tribute bestaat uit twee geschoolde zangeressen met daarachter vier zeer professionele muzikanten die ook de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Natuurlijk treden zij op in kleding uit de jaren ‘70 en dragen zij zelfs originele kleding zoals ABBA die destijds droeg. Alles live gespeeld en gezongen. Door popbladen verkozen tot ‘De beste ABBA Tributeband van Europa’. Kaarten verkrijgbaar in het café à 16 euro. Info over online verkoop op www.inhetwittepaard.nl. Kaarten aan de zaal 20 euro, indien niet uitverkocht. Eerder verkochte kaarten blijven geldig. Leeftijd 18+. Toegang met Coronapass en geldige legitimatie. Deur open 19.30 uur.

maandag 18 oktober

Schaken in Lopik
20:00-22:00 Lopik, ‘t Wielse Baken, Dorpstraat 20
Ben jij na het kijken van de film The Queen’s Gambit weer fanatiek aan het schaken? Of ben je al langer een enthousiast schaker en zou je dit graag zo nu en dan in gezelschap doen? Een zestal enthousiaste schakers komt elke maandagavond bij elkaar om gezellig te schaken. De club schaakt voor de gezelligheid, dus het niveau is ook voor de beginnende schaker goed te doen. Kom gerust vrijblijvend een keertje kijken. De club kent geen contributie, maar alleen een kleine bijdrage voor licht, verwarming en een drankje. Voor meer informatie: bel met Rini van Bruchem, 06-28201737.

Muzikale vertelvoorstelling Herman de Man
20:00 Cabauw, Mustangzaal van In ‘t Witte Paard
ZijActief Cabauw nodigt leden en introducés uit voor een muzikale vertelvoorstelling door Gerda Hoogendijk. Met muzikale begeleiding van Janet van Diest (accordeon) en Jean Marie Dosogne (piano) vertelt zij het verhaal over Gieljan Beien uit Het Wassende Water van Herman de man. Deze voorstelling was eerder te zien in het Dijkhuis te Jaarsveld. Opgeven kan tot 15 oktober bij: Alice Strien, tel: 0182-601732 of mail alice@strien.nl. De kosten zijn 5 euro voor leden en 10 euro voor de introducé, inclusief koffie. Zaal open vanaf 19.30 uur.

dinsdag 19 oktober

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7
IJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en mensen te ontmoeten zijn welkom bij Lees & Ontmoet. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen. Meedoen is gratis, aanmelden is wel nodig per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Elke derde dinsdag van de maand. Informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Ocobar speelt Clapton
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan het ruime oeuvre van Eric Clapton. Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar. Prijs: 20 euro. Tickets en informatie op www.fulcotheater.nl

woensdag 20 oktober

Spelmiddag met diner
14:00-16:00 Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen. Aansluitend wordt er deze keer een driegangen diner geserveerd. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Opgeven tot en met 16 oktober bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038 en Janneke Alblas, tel. 0348-553582.

DJ Blijwin’s Kinderdisco
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Een interactieve superblije show met dansen, spelletjes doen en zingen. DJ Blijwin gaat dansend en zingend het hele land door om alle kinderen blij te maken! Hij zingt zijn eigen singles, draait de leukste muziek en wisselt dat af met super gave disco spellen. Trek je discokleren en dansschoenen en kom mee dansen; misschien win je wel een geweldige prijs. Prijs: 9,95 euro. Tickets en informatie: www.fulcotheater.nl

Ledenavond Passage
19:30 Lopik, De Schaapskooi, Dorpstraat
Deze avond komen de heer en mevrouw Van Toorn een presentatie geven over hun gemaakte reis naar Zuid-Afrika. In De Schaapskooi achter de Hervormde kerk in de Dorpstraat. Alle leden weer hartelijk welkom.

donderdag 21 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.
Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

Cabaret ‘Kleine Wereld'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Cabaretier Fabian Franciscus stelt in ‘Kleine wereld' de vraag: Misschien moet iedereen wel in therapie? Fabian heeft volgens zijn psychologen zelf ook nogal wat ‘problemen'. Zo sprak hij namelijk in zijn eerste show erg openhartig over zijn autisme en OCD. Maar in plaats van daar alleen maar problemen in te zien is Fabian de laatste tijd vooral veel bezig met no-nonsense zelfacceptatie. En dat is precies wat veel mensen nu nodig hebben volgens hem. Prijs: 21,50 euro. Informatie en tickets www.fulcotheater.nl.

vrijdag 22 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

zaterdag 23 oktober

Cabaret ‘Vier keer leuk’
20:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Traditiegetrouw is oktober cabaretmaand bij Cultureel Montfoort. Met medewerking van de Cabaretpoel. Een avondvullende voorstelling met vier cabarettalenten. Elke cabaretier brengt een voorstelling van 30 minuten. Laat je verrassen door het talent van de toekomst. Deze groep komt voor de vijfde maal in Montfoort. Toegang uitsluitend met coronapas. Kaarten alleen te bestellen via website www.cultureelmontfoort.nl. Er is geen kaartverkoop aan de zaal.

maandag 25 oktober

Schaken in Lopik
20:00-22:00 Lopik, ‘t Wielse Baken, Dorpstraat 20Ben jij na het kijken van de film The Queen’s Gambit weer fanatiek aan het schaken? Of ben je al langer een enthousiast schaker en zou je dit graag zo nu en dan in gezelschap doen? Een zestal enthousiaste schakers komt elke maandagavond bij elkaar om gezellig te schaken. De club schaakt voor de gezelligheid, dus het niveau is ook voor de beginnende schaker goed te doen. Belangstellenden kunnen gerust een keer vrijblijvend komen kijken. De club kent geen contributie, maar alleen een kleine bijdrage voor licht, verwarming en een drankje. Voor meer informatie: bel met Rini van Bruchem, 06-28201737.

woensdag 27 oktober

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

Verlichte avondrondleiding
19:30 IJsselstein, vanaf De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. De avondrondleidingen starten vanaf De Plaats voor het Historisch Stadhuis om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro. Meer informatie: www.inijsselstein.nl.

donderdag 28 oktober

Mahjong
19:30-22.30 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomMahjong vereniging De Negen Poorten is weer begonnen met haar verenigingsavonden in het Fulcotheater te IJsselstein. De vereniging speelt elke donderdagavond. Mahjong is een eeuwenoude denksport uit China komt waarbij de deelnemers met vier personen aan een tafel zitten. Naast de verenigingsavonden organiseert de vereniging een keer per jaar ook een landelijk toernooi met circa honderd deelnemers. Informatie: info@denegenpoorten.nl

Alzheimer Café Lopik
19:30-21:30 Lopik, dorpshuis De SchouwAls iemand vergeetachtig wordt, betekent dit niet meteen dat het om Alzheimer of een andere vorm van dementie gaat. Wat is het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie? Dr. Hanneke Henselmans is neurologe in het St Antonius Ziekenhuis locatie Woerden. Zij is gespecialiseerd in bewegingsstoornissen, geheugen en dementie, MS en de ziekte van Parkinson. Zij komt spreken in het Alzheimer Café Lopik en zal ingaan op vragen. Tevens vertelt zij over diagnosestelling en behandelmogelijkheden. Zaal is open vanaf 19.15 uur. Voor meer informatie: 06-12434770.

zaterdag 6 november

Bold Opera On The Move
20:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De groep B.O.O.M (Bold Opera On The Move) verzorgde al tweemaal een ‘opera on te move’ op uitnodiging van Cultureel Montfoort. Deze keer brengen zij Donizetti’s Don Pasquale in een verkorte versie met een cast van vier zangers en een pianist. Met tussendoor Nederlandse teksten, zodat voor iedereen het verhaal is te volgen. Een toegankelijke bewerking door musici die zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Een mooie en humoristische manier om kennis te maken met het genre opera. Kaarten te bestellen via www.cultureelmontfoort.nl Toegang alleen met een coronapaspoort.

zondag 7 november

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade. Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

Blues op zondagmiddag
13:30-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Alweer voor de tiende keer Blues op zondagmiddag in het theatercafé van het Fulcotheater. Dit keer met Little Boy and Nightingale, the Hoochies en Walter Broes and the Mercanaries (België). De middag staat bol van blues, rock and roll en rockabilly. Geniet van de muziek, de sfeer, het drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Fulcotheater, Overtoom 3 in IJsselstein.

Literaire middag met Annejet Van der Zijl
15:00 Lopik, Dorpshuis de Schouw M.A.A. Schakelplein 6In samenwerking met Dorpshuis De Schouw, Bibliotheek Karmac en The Readshop, organiseert Stichting Kunst en Cultuur Lopik een literaire middag met de beroemde schrijfster Annejet van der Zijl. Zij vertelt over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen. Tijdens de middag in Lopik zal Annejet van der Zijl worden geïnterviewd over haar werk. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen en zal de schrijfster na afloop haar boeken signeren. Een boekentafel met haar werken wordt verzorgd door The Read Shop. Inloop vanaf 14.30 uur met koffie en thee. Entree: 10 euro, te betalen bij binnenkomst. Reserveren: per mail bij dienyscheffer@outlook.com.Coronatoegangsbewijs is verplicht.Link naar PDF bestand

dinsdag 9 november

Spellenmiddag KBO
13:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Spellenmiddag bij seniorenorganisatie KBO. Spelonderdelen: klaverjassen, mahjong, rummikub en rikken. Zaal open 13.00 uur. Entree 2 euro, inclusief kopje koffie of thee. Elke eerste dinsdag van de maand. Alleen in november op de tweede dinsdag, 9 november.

vrijdag 12 november

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, OvertoomBij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

dinsdag 16 november

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, OvertoomIJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

donderdag 18 november

Autismecafé IJsselstein
20:00 IJsselstein, Bibliotheek, Overtoom 7Na een lange periode zonder bijeenkomsten houdt het Autismecafé IJsselstein weer een bijeenkomst. Met als thema ‘aandacht voor jezelf’. Deze avond staat in het teken van aandacht voor de ouders van een kind/kinderen met autisme. In een ontspannen sfeer met elkaar praten, ervaringen en tips uitwisselen en informatie krijgen over zaken die te maken hebben met de opvoeding van je kind of je rol als ouder. Inloop vanaf 19.30 uur. In verband met de coronaregels is er beperkt plaats. Belangstellende ouders kunnen zich aanmelden via http://autismecafe-ijsselstein.nl/

woensdag 24 november

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.