VVIJ (zo) gelijk tegen koploper IVV

ijsselstein • VVIJ speelde in Landsmeer met 1-1 gelijk tegen koploper IVV, dat grote moeite had met de bezoekers. VVIJ gooide in de faire wedstrijd veel energie in de strijd. Dit leidde tot enkele kansen. De paal stond een voorsprong in de weg. De thuisclub had moeite met de diepteballen van VVIJ als de Landsmeerse backs opkwamen. Vlak voor het rustsignaal werd de inzet beloond door een goal van Jeffrey van der Werken. ''In de tweede helft konden we niet meer zoveel druk zetten”, aldus VVIJ-trainer Fabian Schaken. ''Bovendien werd IVV steeds gevaarlijker in de omschakeling. Met nog twintig minuten te gaan viel de gelijkmaker. De puntendeling is wel terecht.”

IJFC in slotminuut onderuit

ijsselstein • IJFC verloor op eigen veld met 1-2 van koploper BFC uit Bussum. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser deed niet onder voor de gasten, maar incasseerde in de laatste minuut zijn tweede tegentreffer. De eerste twintig minuten had IJFC het betere van het spel en kwam na een terechte strafschop,  benut door Hicham Chatouani, aan de leiding. Uit het niets kwam BFC langszij, toen de bal na een hoekschop via het dijbeen Jeffrey Stigter in het doel verdween. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht. De IJsselsteinse kansen werden niet benut. Zo tikte Traves Wright de bal net naast. Terwijl iedereen zich verzoend had de puntendeling sloeg BFC genadeloos toe.

Benschop verliest opnieuw

benschop • Benschop verloor in Wijk bij Duurstede met 2-0 van CDW, dat zijn kansen wel afmaakte. De Benschoppers begonnen niettemin prima. David Verweij stoomde vrij op de doelman af, die prima redde. Nadat Benschop-doelman Jesper van den IJssel een bal weg bokste, viel de openingstreffer. De spits van CDW raakte de bal, die voor zijn voeten viel, totaal verkeerd, maar met een boog belandde het leder achter Van den IJssel. Na de rust verdubbelde de thuisclub de score en bleef Benschop kansen missen. ''Het wordt tijd dat wij ons gaan belonen”, vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof. ''Dit is nu onze derde nederlaag op rij. De ervaring van de drie gestopte routiniers komen we nu nog te kort.”

SV Lopik in feeststemming

lopik • SV Lopik boekte in Vianen tegen Brederodes een verdiende 2-4 zege. Het was de eerste Lopikse competitiezege. De gasten lieten de thuisclub het spel maken en dat vonden zij niet prettig. Via een strafschop en een rake kopbal uit een hoekschop kwam Brederodes op 2-0 . Patrick Broekhuizen profiteerde vlak voor rust van geklungel in de Viaanse defensie. ''In de tweede helft bleven wij ons eigen spel spelen en nu liep het wel”, vertelde Lopik-trainer Mark Imandt, die na terugkeer in Lopik meedeelde in de feestvreugde. ''Ardy de With benutte een pingel, waarna Patrick Broekhuizen en Jari van Ieperen de zege veiligstelden.''