Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.

Directie/MT Kontakt Mediapartners


Watertoren nog één keer toegankelijk

lopik • De karakteristieke watertoren van Lopik aan de Damweg te Polsbroek is zaterdagmiddag 16 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur voor het laatst in zijn huidige staat opengesteld voor publiek. Iedereen die geïnteresseerd is, kan de watertoren deze middag nog in zijn oorspronkelijke staat bewonderen en beklimmen. In week 43 gaat de verbouwing van start. In de watertoren worden zes appartementen gerealiseerd, een B&B en een openbare topverdieping die bij speciale gelegenheden opengesteld kan worden voor de omgeving.


Kerstpostzegels Grootste Kerstboom

ijsselstein • Ook dit jaar zorgt Gijs van den Akker weer voor de uitgifte van een postzegel met de afbeelding van De Grootste Kerstboom. Een velletje van 10 zegels kost 13 euro plus een euro verzendkosten. Bestellen en betalen is mogelijk tot 15 november via e-mail: gvandenakker@casema.nl. Het bedrag dat na aftrek van de kosten overblijft uit de verkoop gaat naar Stichting De Grootste Kerstboom. 


Dansers Dolstra live in Dansmarathon

ijsselstein • Dolstra Dance Centre is vrijdag 15 oktober live te zien bij De Dansmarathon op SBS, een landelijk danspektakel ten behoeve van het Longfonds dat 50 uur live televisie omvat. Als onderdeel van dit televisieprogramma organiseert Dolstra Dance Centre deze vrijdag tussen 14.00 uur en middernacht een eigen minidansmarathon, waaraan in shifts honderd leerlingen meedoen. SBS6 zend daarvan onderdelen live uit. Het totale evenement duurt van donderdag 14 oktober tot en met zaterdag 16 oktober.