donderdag 7 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.
Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: donderdagen 14 en 21 oktober.

Mahjong
19:30-22.30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Mahjong vereniging De Negen Poorten is weer begonnen met haar verenigingsavonden in het Fulcotheater te IJsselstein. De vereniging speelt elke donderdagavond. Mahjong is een eeuwenoude denksport uit China komt waarbij de deelnemers met vier personen aan een tafel zitten. Naast de verenigingsavonden organiseert de vereniging een keer per jaar ook een landelijk toernooi met circa honderd deelnemers. Informatie: info@denegenpoorten.nl

vrijdag 8 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 15 en 22 oktober.

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, Overtoom
Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

Bingo in De Oase
20:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Dankzij verruiming van de coronabeperkingen kunnen ook bingoliefhebbers vanaf 18 jaar na maanden weer terecht in wijkservicecentrum De Oase. Na een pauze van maanden wordt de eerste bingo weer gedraaid onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn leuke prijzen te winnen. Toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Liften 2: Girls Night-Inn
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
De ultieme ‘Escape’ boordevol drama, humor en muziek. Na het succes van “Liften” bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan vriendschap. Een krachtige feel-good voorstelling met prachtige liedjes. Prijs: 24,50 euro. Info: www.fulcotheater.nl

zaterdag 9 oktober

Jaarmarkt in Lopik
10:00-16:00 Lopik-dorp, centrum
De door corona uitgestelde traditionele Jaarmarkt van Lopik. Naast de plaatselijke winkeliers en verenigingen verkopen ook diverse handelaren van buitenaf hun artikelen op deze jaarmarkt. Op de markt staan veel leuke stands met onder meer kleding, schoenen, lederwaren, sieraden, speelgoed, maar ook stands op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Etenskraampjes met onder meer oliebollen, poffertjes, vis, kip en stroopwafels. Muziek door muziekvereniging Crescendo.

Schisis Conferentie
10:00-14:30 IJsselstein, ‘t Kruispunt, Touwlaan 36
Ben je tientallen jaren geleden geboren met een schisis, of heb je iemand in je omgeving die dat is? Dan heb jij of heeft diegene een verhaal te vertellen. Een verhaal waarin de ontdekking van de schisis bij de geboorte en de behandeling die daarop volgde, een belangrijke rol spelen. Om die ervaringen bij elkaar te brengen organiseert Schisis Nederland een landelijke Schisis Conferentie. Voor leden is deelname gratis, niet leden betalen 45 euro om deze dag bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelden: https://schisisnederland.nl/schisis-conferentie

Wie was W.G. van de Hulst?
10:30-12:00 Linschoten, De Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36
Annemarie Fokker werd al in haar jonge jeugd geboeid door het werk van de Utrechtse auteur W.G. van de Hulst, die talloze kinderboeken schreef. Zij verzorgt bij de Vereniging Oud-Linschoten (VOL) in een interessante presentatie over de schrijver. Geïnteresseerden vanuit de regio zijn welkom. Zaal open: 10.00 uur. Bij binnenkomst een coronacheck. Gratis entree.

Kwakkerdekwak bij Kwibus
14:00-14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Judith Spithoven en Marian Spruit spelen zaterdag 9 en zondag 10 oktober voor alle kinderen van ongeveer 3-6 jaar hun voorstelling Kwakkerdekwak. Over Eend die eigenlijk altijd blij is, maar nu flink uit haar humeur. Al het water uit de vijver is opgedroogd. Ze kan nu niet zwemmen. Andere dieren willen met haar spelen maar ze heeft geen zin. Alles vindt ze stom. Wanneer zal eend weer vrolijk zijn? Duur: circa 25 minuten. Kaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen via www.theaterpantalone.nl.

Afscheid Noyana
19:00 Montfoort, Het Beloken Land, Blokland 116
Na 15 jaar wordt het vrouwenkoor Noyana opgeheven. Door omstandigheden, zoals corona, is er voor het koor geen toekomst meer. Daarom een afsluitende bijeenkomst met alle koorleden, maar ook de oud-leden zijn welkom om herinneringen op te halen, foto’s te bekijken, een praatje te maken en natuurlijk ook een drankje te nuttigen.

zondag 10 oktober

Lazy Sunday Morning Jazz
11:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Singularity Point is een jazz-georiënteerd kwintet. Vijf jonge musici hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium in Utrecht. Zij hebben een band opgericht om hun muzikale experimenten, achtergronden en verschillende culturen te delen en uit die diversiteit nieuwe composities te maken.Het repertoire is gebaseerd op composities van altsaxofoniste ania Zountsa maar verrijkt door de persoonlijke stijl en identiteit van de andere musici. Prijs: 14,95 beuro. Info op www.fulcotheater.nl

Bokkentocht Lopikerwaard
12:00-20:30 Lopikerwaard, zes deelnemende kroegen
Liefhebbers van bockbier – of een andere consumptie – kunnen de Bokkentocht van 32 kilometer afleggen langs zes kroegen in de Lopikerwaard: ’t Witte Paard in Cabauw, ’t Plein in Benschop, De Punt en De Stee in IJsselstein, De Sjaak in Lopik en de Roode Leeuw in Lopikerkapel. Per fiets, auto – met een BOB stuur – of voor 7,50 euro per pendelbus. Deelname bedraagt 20 euro inclusief zes bockbieren met een hapje. Kaarten verkrijgbaar bij de deelnemende kroegen. Kijk ook op Facebook Bokkentocht Lopikerwaard.

Kwakkerdekwak bij Kwibus
14:00-14:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Judith Spithoven en Marian Spruit spelen zaterdag 9 en zondag 10 oktober voor alle kinderen van ongeveer 3-6 jaar hun voorstelling Kwakkerdekwak. Over Eend die eigenlijk altijd blij is, maar nu flink uit haar humeur. Al het water uit de vijver is opgedroogd. Ze kan nu niet zwemmen. Andere dieren willen met haar spelen maar ze heeft geen zin. Alles vindt ze stom. Wanneer zal eend weer vrolijk zijn? Duur: circa 25 minuten. Kaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen via www.theaterpantalone.nl.

maandag 11 oktober

Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Seniorenorganisatie KBO organiseert de Muzikale Notenmix voor liefhebbers van - klassieke - muziek. Thema deze keer: Het Requiem van Mozart. Dit Requiem wordt op vrijdagavond 5 november door de COV uitgevoerd in De Basiliek. Enkele leden van het koor komen hierover vertellen. Muzikale Notenmix maandag 11 oktober 2021In te IJsselstein. Van 10.45 – 12.15 uur. Entree is 4 euro.

Speeddaten bij Trinamiek
15:30-17.00 IJsselstein, Trinamiek, Boerhaaveweg 39
Ontdek als leerkracht of onderwijsassistent welke school bij jou past. Kom speeddaten bij onderwijskoepel Trinamiek. Ga op een laagdrempelige manier in gesprek met directeuren van Trinamiekscholen met een vacature, bespreek jouw mogelijkheden binnen de Talentpool of ontdek andere loopbaanmogelijkheden binnen Trinamiek tijdens een kennismakingsgesprek. Trinamiek is een groep van 20 basisscholen in onder meer IJsselstein, Nieuwegein, Lopik en Woerden. Meer informatie of aanmelden tot 6 oktober op www.trinamiek.nl/speeddatesessie-11-oktober

Schaken in Lopik
20:00-22:00 Lopik, ‘t Wielse Baken, Dorpstraat 20
Ben jij na het kijken van de film The Queen’s Gambit weer fanatiek aan het schaken? Of ben je al langer een enthousiast schaker en zou je dit graag zo nu en dan in gezelschap doen? Een zestal enthousiaste schakers komt elke maandagavond bij elkaar om gezellig te schaken. De club schaakt voor de gezelligheid, dus het niveau is ook voor de beginnende schaker goed te doen. Belangstellenden kunnen gerust een keer vrijblijvend komen kijken. De club kent geen contributie, maar alleen een kleine bijdrage voor licht, verwarming en een drankje. Voor meer informatie: bel met Rini van Bruchem, 06-28201737.

dinsdag 12 oktober

Streekkaarten
10:00-15:30 Lopikerkapel, Buurthuis d’Ouwe School, Lopikerweg Oost 181
Gezamenlijk Ouderwerk Lopik organiseert streekkaarten met klaverjassen, rikken en schutjassen. Deur open vanaf 09.30 uur. Kosten: 10 euro per persoon.Opgeven: de vrijdag vóór de activiteit bij één van de contactpersonen: dhr. J. Corsten, Benschop, tel. 06- 22100717; dhr. L.J. van Vliet, Polsbroek, tel. 0182-387104; mevr. B. v.d. Wal, Lopik, tel. 0348-551639.

woensdag 13 oktober

Klankbord Benschop
00:00 Benschop, digitaal
Klankbord Benschop vergadert over onderwerpen in het belang van het dorp. Geheel volgens de richtlijnen vanuit het RIVM. Er is een digitaal inloopkwartier voor inwoners om vragen te stellen. Aanmelden hiervoor kan via de mail: klankbord_benschop@hotmail.com. Na aanmelding volgt een uitnodiging via ‘teams’.

Herfstwandeling natuurgebied Willeskop
13:45-16:00 Montfoort, Het Beloken Land, Blokland 116
Staatsbosbeheer organiseert mooie herfstwandeling in natuurgebied Willeskop, het enige stukje moeras in de wijde omgeving. Tijdens de wandeling over eeuwenoude houtkades vertelt de gids het geheim van deze prachtige plek. Verzamelen om13.45 uur op Het Beloken Land; om 14.00 uur korte inleiding. Wandeling met bezoek aan de uitkijktoren. Deelnemers dienen zich aan te melden via www.staatsbosbeheer.nl/herfstwandelingwilleskop

Klaverjassen in Excelsior
14:00 IJsselstein, gebouw Excelsior, Paardenlaan 1
Na anderhalf jaar verplichte rust in verband met de corona is de klaverjasclub in het gebouw Excelsior weer van start gegaan. De leden kaarten op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Nieuwe leden welkom. Kom gerust eens langs of bel voor inlichtingen 06-18519396.

donderdag 14 oktober

‘Mijn man begrijpt me niet'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Toneel met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess. Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering. Prijs: 27 euro. Informatie: www.fulcotheater.nl

vrijdag 15 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer van dit seizoen vrijdag 22 oktober.

zaterdag 16 oktober

Kaasactie
14:00-17:00 Linschoten, langs de deurPolsstokclub Linschoten en muziekvereniging Linfano houden een gezamenlijke kaasactie ter aanvulling van de clubkas. De Polsstokclub gaat de opbrengst besteden aan de jeugdledenwerving en opleiding van jeugdtrainers. Ook Linfano zal de opbrengst gebruiken voor jeugdledenwerving en opleiding van leerlingen. Leden van beide verenigingen komen aan de deur met diverse pondskaasjes: Italiaanse kruiden, groene pesto, mosterd, brandnetel, komijn en naturel. Een kaasje kost 8 euro; twee voor 15 euro.

The Best Abba tribute
20:30 Cabauw, In ‘t Witte Paard, Cabauwesekade 42Zing mee met hits als Dancing Queen. Mamma Mia en Waterloo. The Best Abba tribute bestaat uit twee geschoolde zangeressen met daarachter vier zeer professionele muzikanten die ook de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Natuurlijk treden zij op in kleding uit de jaren ‘70 en dragen zij zelfs originele kleding zoals ABBA die destijds droeg. Alles live gespeeld en gezongen. Door popbladen verkozen tot ‘De beste ABBA Tributeband van Europa’. Kaarten verkrijgbaar in het café à 16 euro. Online via https://eventree.nl/evenement/abba-tribute-in-t-witte-paard-2021/ . Kaarten aan de zaal 20 euro, indien niet uitverkocht. Eerder verkochte kaarten blijven geldig. Leeftijd 18+. Toegang met Coronapass en geldige legitimatie. Deur open 19.30 uur.

maandag 18 oktober

Schaken in Lopik
20:00-22:00 Lopik, ‘t Wielse Baken, Dorpstraat 20Ben jij na het kijken van de film The Queen’s Gambit weer fanatiek aan het schaken? Of ben je al langer een enthousiast schaker en zou je dit graag zo nu en dan in gezelschap doen? Een zestal enthousiaste schakers komt elke maandagavond bij elkaar om gezellig te schaken. De club schaakt voor de gezelligheid, dus het niveau is ook voor de beginnende schaker goed te doen. Belangstellenden kunnen gerust een keer vrijblijvend komen kijken. De club kent geen contributie, maar alleen een kleine bijdrage voor licht, verwarming en een drankje. Voor meer informatie: bel met Rini van Bruchem, 06-28201737.

Muzikale vertelvoorstelling Herman de Man
20:00 Cabauw, Mustangzaal van In ‘t Witte PaardZijActief Cabauw nodigt leden en introducés uit voor een muzikale vertelvoorstelling door Gerda Hoogendijk. Met muzikale begeleiding van Janet van Diest (accordeon) en Jean Marie Dosogne (piano) vertelt zij het verhaal over Gieljan Beien uit Het Wassende Water van Herman de man. Deze voorstelling was eerder te zien in het Dijkhuis te Jaarsveld. Opgeven kan tot 15 oktober bij: Alice Strien, tel: 0182-601732 of mail alice@strien.nl. De kosten zijn 5 euro voor leden en 10 euro voor de introducé, inclusief koffie. Zaal open vanaf 19.30 uur.

dinsdag 19 oktober

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, OvertoomIJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Elke derde dinsdag van de maand Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

woensdag 20 oktober

Spelmiddag met diner
14:00-16:00 Lopik, dorpshuis De SchouwOuderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis De Schouw. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen. Aansluitend wordt er deze keer een driegangen diner geserveerd. De kosten voor het diner inclusief drankje zijn 7,50 euro. Opgeven hiervoor kan tot en met 16 oktober bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038 en Janneke Alblas, tel. 0348-553582.

donderdag 21 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

Mahjong
19:30-22.30 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomMahjong vereniging De Negen Poorten is weer begonnen met haar verenigingsavonden in het Fulcotheater te IJsselstein. De vereniging speelt elke donderdagavond. Mahjong is een eeuwenoude denksport uit China komt waarbij de deelnemers met vier personen aan een tafel zitten. Naast de verenigingsavonden organiseert de vereniging een keer per jaar ook een landelijk toernooi met circa honderd deelnemers. Informatie: info@denegenpoorten.nl

vrijdag 22 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

zaterdag 23 oktober

Cabaret ‘Vier keer leuk’
20:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Traditiegetrouw is oktober cabaretmaand bij Cultureel Montfoort. Met medewerking van de Cabaretpoel. Een avondvullende voorstelling met vier cabarettalenten. Elke cabaretier brengt een voorstelling van 30 minuten. Laat je verrassen door het talent van de toekomst. Deze groep komt voor de vijfde maal in Montfoort. Toegang uitsluitend met coronapas. Kaarten alleen te bestellen via website www.cultureelmontfoort.nl. Er is geen kaartverkoop aan de zaal.

maandag 25 oktober

Schaken in Lopik
20:00-22:00 Lopik, ‘t Wielse Baken, Dorpstraat 20Ben jij na het kijken van de film The Queen’s Gambit weer fanatiek aan het schaken? Of ben je al langer een enthousiast schaker en zou je dit graag zo nu en dan in gezelschap doen? Een zestal enthousiaste schakers komt elke maandagavond bij elkaar om gezellig te schaken. De club schaakt voor de gezelligheid, dus het niveau is ook voor de beginnende schaker goed te doen. Belangstellenden kunnen gerust een keer vrijblijvend komen kijken. De club kent geen contributie, maar alleen een kleine bijdrage voor licht, verwarming en een drankje. Voor meer informatie: bel met Rini van Bruchem, 06-28201737.

woensdag 27 oktober

Koffieochtend KBO voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

donderdag 28 oktober

Mahjong
19:30-22.30 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomMahjong vereniging De Negen Poorten is weer begonnen met haar verenigingsavonden in het Fulcotheater te IJsselstein. De vereniging speelt elke donderdagavond. Mahjong is een eeuwenoude denksport uit China komt waarbij de deelnemers met vier personen aan een tafel zitten. Naast de verenigingsavonden organiseert de vereniging een keer per jaar ook een landelijk toernooi met circa honderd deelnemers. Informatie: info@denegenpoorten.nl

zondag 7 november

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade. Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

dinsdag 9 november

Spellenmiddag KBO
13:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Spellenmiddag bij seniorenorganisatie KBO. Spelonderdelen: klaverjassen, mahjong, rummikub en rikken. Zaal open 13.00 uur. Entree 2 euro, inclusief kopje koffie of thee. Elke eerste dinsdag van de maand. Alleen in november op de tweede dinsdag, 9 november.