Nu ook computerservice in Repair Café Lopik

lopik • Sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om een laptop of pc die erg traag is geworden of malware aan boord heeft voor reparatie aan te bieden in het Repair Café Lopik. Het is voor velen een welkome uitbreiding van het aanbod. 

Sinds september staan de vrijwilligers van het Lopikse Repair Café weer klaar op elke eerste donderdagmiddag van de maand. De eerstvolgende keer dus op donderdag 7 oktober. Tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen terecht in de Jan Bunnikschool aan de Wagenmaker 1, ingang achterzijde aan de Mandenmaker. Vrijwillige reparateurs met uiteenlopende deskundigheden staan klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. In het Repair Café wordt geprobeerd vele zaken die het hebben begeven weer nieuw leven in te blazen en doorgaans met succes. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed of gebroken servies; alles wat het niet meer doet, is welkom. Sinds kort bestaat ook de mogelijkheid om een laptop of pc die erg traag is geworden of malware aan boord heeft voor reparatie aan te bieden. De kledingreparateur zorgt voor snelle en vakkundige kledingreparaties. Naast het reguliere aanbod biedt het Repair Café Lopik ook specialismen die op afroep beschikbaar zijn, zoals incidenteel laswerk, herstel van leerproducten en stoffering dan wel reparatie van meubels.
Door het repareren van kapotte spullen te promoten wil Duurzaam Lopikerwaard bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg, omdat er in Nederland ontzettend veel onnodig wordt weggegooid. Een Repair Café, zoals die inmiddels in vele plaatsen bestaat, brengt daar verandering in.
Het Repair Café in IJsselstein, onder auspiciën van welzijnsstichting Pulse, is elke dinsdag open van 13.00 tot 16.00 uur aan de Heemradenlaan 34a, bij sporthal Het Heem. In de gemeente Montfoort valt het Repair Café onder de paraplu van welzijnsstichting SWOM: in Montfoort elke eerste vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in het SWOM DoeMeeHuis aan het Kasteelplein 7; in Linschoten elke derde vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur in De Brede Vaart aan de Laan van Rapijnen 36. Het specifieke aanbod kan per Repair Café verschillen, de principes zijn gelijk.