Dubbel feest op gezonde school De Trekvogel

ijsselstein • Het was afgelopen maandag een wel heel feestelijke feestelijke dag op OBS de Trekvogel in IJsselstein. Op de Dag van de Leraar openden de leerlingen het vernieuwde schoolplein én gingen ze voor het eerst sinds lange tijd op schoolreis. Bovendien mag de school zich vanaf dit schooljaar een 'gezonde school' noemen.

De afgelopen zomerperiode was het allesbehalve stil op en rondom het plein van OBS de Trekvogel. Hovenier Hans Lappee was met ouderhulp druk in de weer met het realiseren van een droomplein, dat in het teken staat van 'op avontuur in de natuur'. Zo is er is veel beplanting aangelegd, zijn er met natuurlijke materialen speelplekken gecreëerd en is er een streetrun parcours gemaakt. “Onderzoeken wijzen uit dat de natuur goed is voor de ontwikkelingen van zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit. Kinderen kunnen op dit plein op avontuur'', aldus schooldirecteur Sjoera Vrancken. ''Het ontwerp hebben we vorig jaar samen met de kinderen gemaakt. Hierdoor is echt nu echt hún schoolplein!''  Op de Dag van de Leraar is dit plein feestelijk geopend door de leerlingen, wethouder Eveline Schell, adviseur Mirande Dawson van Gezonde School en hovenier Hans Lappee.

Fris klimaat

De school aan de Heemradenlaan mag zich vanaf dit schooljaar een gezonde school mogen noemen. ''Met het vignet Gezonde school laten we zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen'', aldus Vrancken. ''We zijn trots op dit behaalde resultaat. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een uitdagende schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.'' 

Ook was het feest voor de leerlingen omdat ze eindelijk weer samen op schoolreisje mochten. Heel toepasselijk was het thema van het schoolreisje dit jaar: Survivallen. De schoolreis ging naar het Outdoorpark SEC in Almere, waar de kinderen een avontuurlijke dag beleefden in de natuur.