Vives, spelend in het rood, opnieuw bezig aan een sterke aanval. Nu tegen Skunk uit Veghel. Foto: Peter van Zijl

Volleyballers Vives blijven maar winnen

ijsselstein • Skunk uit Veghel was afgelopen zaterdag de tegenstander van de volleyballers uit IJsselstein. Na twee keer de volle winst te hebben behaald waren de Vives-mannen er op gebrand de zegereeks voort te zetten. Deze keer werd het een 3-1 overwinning, waardoor Vives alleen aan kop gaat in de landelijke 1e divisie.

Zoals ook in de eerdere competitiewedstrijden op dit hoge niveau, het hoogste volleybalniveau waarop de IJsselsteinse club in haar geschiedenis heeft geacteerd, moest Vives in de eerste set nog even warmdraaien. Met name de afstemming tussen de spelverdeling en de aanval was nog niet helemaal optimaal. De tegenstander uit Veghel kon daardoor goed bijblijven tot in elk geval de stand 20-20. Toen kwam echter de 30-jarige Sjoerd Hoogendoorn aan service voor de IJsselsteiners. De oud-international die sinds het begin van dit seizoen de Vives-gelederen is komen versterken, bewees wederom zijn waarde en sleepte de set binnen zonder dat Skunk nog aan punten scoren toekwam. De set eindigde zo toch nog in een overtuigende 25-20 overwinning.
In de tweede set pakten de Vives-mannen al snel een voorsprong. De bezoekers van Skunk kwamen dankzij een goede service-serie weer even bij, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. De IJsselsteiners pakten zonder veel moeite ook de tweede set. Deze keer met 25-18.
In de derde set besloot Skunk alles of niets te gaan spelen. De Brabanders namen veel risico in de service, wat goed bleek uit te pakken. Vives kwam een aantal goede service-series niet meer te boven, ging door de knieën en moest het eerste setverlies van het seizoen slikken: 21-25. In de voorgaande twee wedstrijden hadden de IJsselsteiners nog geen setpunt uit handen hoeven geven.
Skunk leek tevreden met het afgesnoepte puntje en gaf in de vierde en laatste set niet meer thuis. De IJsselsteinse mannen daarentegen waren juist getergd en stoomden door naar een voorsprong van 21-6. Daarna lieten zij ook de teugels wat vieren om de set rustig uit te spelen naar 25-15. Door de derde overwinning op rij staat debutant Vives nu alleen aan kop in de 1ste divisie. Skunk zakte van de zesde naar de achtste plaats.
De indrukwekkende zegereeks van de IJsselsteinse volleyballers na hun promotie naar de 1e divisie volgt op het onverwachte overlijden nog voor de competitiestart van trainer Gerard Koeman. De spelers kwamen daardoor nauwelijks aan een echte voorbereiding toe. Onder leiding van trainer Kasper Langendoen lijkt Vives nu hard op weg om de ambitie om zich te bemoeien om de bovenste plaatsen toch waar te maken.
Komende zaterdag 9 oktober wordt er opnieuw thuis gespeeld in de IJsselhal. Tegenstander is het Limburgse Revoc uit Reuver, momenteel tiende op de ranglijst. De wedstrijd begint om 16.45 uur.