Rommelmarkt Roemeense Kinderhulp

ijsselstein • Het mag weer en nog steeds in een wat aangepaste vorm: de speciale rommelmarkt van de Stichting Roemeense Kinderhulp op zaterdag 2 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. De rommelmarkt wordt gehouden op het terrein van de firma Schilte aan de Utrechtseweg 32 in IJsselstein. De opbrengst is geheel bestemd voor het werk van de stichting in het Roemeense Sovata.
Het geld is hard nodig, omdat door de coronacrisis alle ondersteunende activiteiten van de stichting– en dus alle inkomsten – stil hebben gelegen. Ook in de plaats Sovata waar de kiosk en het toeristenkantoor moesten sluiten. De uitgaven zijn wel gewoon doorgegaan, zoals de kosten voor het familie kindertehuis Tinkerbell, de kosten voor levensonderhoud, school en afschrijvingskosten. Een bezoek aan de rommelmarkt is en leuk uitje en er zijn weer leuke, handige en bijzondere spullen te koop. De rommelmarkt voldoet aan nog geldende coronamaatregelen en betalen met pin is mogelijk.


Zwerfvuil ruimen in IJsselveld-Oost

ijsselstein • Voor de bomen hun bladeren laten vallen gaan de vrijwilligers van de knijperploeg in IJsselveld-Oost zaterdag 9 oktober op pad om het zwerfvuil in de wijk op te ruimen. Nog een beetje coronaproof staat om 9.45 uur koffie met iets lekkers klaar voor de deur van het WIC aan het Kameraplein 73. De knijperactie duurt tot 11.30 uur. Voor de zekerheid worden nog enige beperkingen in acht genomen, zoals afstand houden en het ontsmetten van handen. Voor gezelligheid en opruimmateriaal wordt gezorgd. Voor informatie of aanmelden om ook eens een keer mee te doen, mail naar Willem van der Wiel: wvdwiel2020@gmail.com of bel 06-42147030.