Montfoort SV’19 verdiend langszij

montfoort • Zaterdageersteklasser Montfoort SV’19 speelde met 2-2 gelijk tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel. Bart Roelofs zette de thuisclub snel op voorsprong, maar de gasten hadden meteen een antwoord klaar. Beide ploegen gaven niet veel kansen weg. Ook in de tweede helft bleven de elftallen elkaar aftasten zonder gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd nam Nivo Sparta de leiding. Verdediger Daan van der Poll trok in de alles-of-niets slotfase als breekijzer mee naar voren en sleepte met een intikker het gelijkspel uit het vuur.

Bittere nasmaak voor VVIJ

ijsselstein • VVIJ Zondag kreeg met 3-0 klop van Nieuw Utrecht, terwijl het elftal van Fabian Schaken de betere ploeg was. ''De thuisclub deed er alles aan om ons uit het spel te halen”, aldus Schaken. ''Het tempo was laag. We kregen genoeg mogelijkheden om te scoren. Nieuw Utrecht, dat nauwelijks kansen kreeg, was wel effectief in de afwerking. Dit resultaat is een fikse tegenvaller.” De wedstrijd van het zaterdagteam ging op het laatste moment niet door, omdat SV Nieuw Utrecht (za) zich terugtrok uit de competitie.

IJFC doet
zichzelf te kort

ijsselstein • Zaterdagtweedeklasser IJFC verloor in Wijk Bij Duurstede onnodig met 3-2 van CDW. In de beginfase van de eerste helft verzuimden de IJsselsteiners afstand te nemen van de thuisclub. De CDW-doelman bleek de gehele wedstrijd een te grote sta-in-de-weg. Na een half uur spelen benutte Hicham Chatouani een terecht gegeven strafschop. Nadat Vincent Griffioen een tweede elfmetertrap miste, bepaalde Chatouani de ruststand op 0-2. In de tweede helft maakte Ruben van Rooijen na drie jaar blessureleed zijn rentree. Doelman Mike Maaswinkel kwam buiten het zestienmetergebied in botsing met een doorgebroken aanvaller, waarna de arbiter hem rood gaf. Damani Willems nam de plaats onder de lat in. Het duel kantelde en CDW scoorde drie keer.

Maarssen te sterk voor Benschop

benschop • Benschop verloor in Maarssen met 3-0 van de gelijknamige tweedeklasser, die al jaren hunkert naar promotie. De Benschoppers hielden lang stand tegen de kwalitatief sterke titelkandidaat. Vlak voor rust scoorde de thuisclub twee keer snel achter elkaar. ''Dan ga je niet lekker de kleedkamer in”, aldus Benschop-trainer Marten Boverhof. Benschop ging op zoek naar de aansluiting. David Verweij kwam een-op-een met de doelman, maar hij faalde in de afwerking. De paal stond een Benschopse treffer in de weg. Maarssen kreeg meer ruimte en gooide met zijn derde goal het duel op slot.

SV Lopik houdt
lang stand

lopik • SV Lopik verloor in Utrecht met 3-0 van het fysiek sterke EDO. Een uur lang kon Lopik de nul houden tegen de betere thuisclub. Lopik zag geen kans om opbouwend op te stomen naar het vijandelijke strafschopgebied. ''Er zat te weinig voetbal in deze wedstrijd”, meldde Lopik-trainer Mark Imandt. ''EDO ging er hard in en speelde vaak de lange bal. Na een uur kregen we een rare goal tegen, waarna er snel nog twee volgden. Het zat ons niet mee.”