Afscheidsreceptie voor Meester Hans

ijsselstein •  Na 43 jaar neemt Hans Tuls afscheid van het onderwijs, want hij gaat met pensioen. Hans Tuls is begonnen op de Groenvlietschool en de laatste jaren, na het samengaan van beide scholen, is hij leerkracht op De Pijler. Donderdag 30 september is er van 15.30 tot 17.30 uur gelegenheid om afscheid te nemen tijdens een afscheidsreceptie in basisschool De Pijler aan de St. Petersburglaan 33. Oud-leerlingen, -ouders en -collega's zijn van harte welkom.


AH Montfoort dicht voor verbouwing

montfoort • De Albert Heijn aan de Boslaan in Montfoort gaat ruim een week dicht. De winkel wordt verbouwd. De winkel sluit zondag 26 september om 17.00 uur en gaat dinsdag 5 oktober om 11.00 uur weer open.
Montfoort krijgt, zoals Albert Heijn het noemt, een winkel volgens het allernieuwste concept. Klanten hebben straks meer keuze uit verse producten en er komen meer zelfscankassa’s. Bovendien is er aandacht voor gemak en digitale innovaties. “De verbouwing blijft binnen de bestaande muren, maar met de nieuwe inrichting voelt de winkel veel ruimer aan”, weet supermarktmanager Peter Adema.
AH-klanten worden tijdens de sluiting verwezen naar de vestigingen in De Meern en Vleuten.
Bij de heropening op dinsdag 5 oktober om 11.00 uur ligt zolang de voorraad strekt een attentie klaar.


Leger des Heils zoekt collectanten

ijsselstein/lopik • Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in IJsselstein en Lopik voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 4 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.
Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo'n honderd buurthuiskamers; bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd. Aanmelden kan via www.legerdesheils.nl/wordcollectevrijwilliger.