Collecte Roemeense Kinderhulp

ijsselstein • Door corona hebben de inkomsten van de stichting Roemeense Kinderhulp knauw gekregen. Er konden geen activiteiten worden georganiseerd, waarmee normaal geld wordt verzamld voor de activiteiten in Sovata, Roemenië, waar ook familiekindertehuis Tinkerbell is gevestigd. De organisatie hoopt met de naderende versoepelingen op 2 oktober weer een rommelmarkt te organiseren en maakt voorzichtig plannen voor het hulpgoederentransport in het najaar. Wat wel mogelijk is: de jaarlijkse collecte tot 9 oktober. Wie de collectant aan de deur mist kan een bijdrage storten op NL77 RABO 015.92.84.600 ten name van Stichting Roemeense Kinderhulp onder vermelding van collecte 2021. Of kijk voor meer informatie op: www.srkh.nl.


Kledingactie voor kinderen Oeganda

benschop • Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam's Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. De honderden vrijwilligers van Sam's Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.
Van 25 september tot en met 2 oktober is het mogelijk om in Benschop op vier locaties niet meer zelf gedragen kleding en schoenen in te leveren. Dit kan bij mevrouw R. Vlooswijk-Velis aan het Boveneind 59a, bij de familie Vos aan het Benedeneind ZZ 291-B, bij mevrouw S. Roodenburg - Zijderlaan aan het Boveneind 42a en bij de heer van Weerdenburg aan het Schoolhof 1.
Zij zullen de goederen geheel coronaproof in ontvangst nemen.
Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij helaas niet aannemen.
Landelijk duurt de actieperiode van 13 september tot en met 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland - voor langere tijd - kleding ingezameld. Deze data en adressen zijn te vinden op de website www.samskledingactie.nl.