donderdag 16 september

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.
Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Ook op donderdagen 23 september en 30 september; 7, 14 en 21 oktober.

zaterdag 18 september

Kids Zwemspektakel
10:00-15:00 Montfoort, Knopenbad, Godfried van Rhenenlaan 55
Het Knopenbad sluit het seizoen af met een Kids Spektakel. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom in het zwembad van 10.00 tot 12.00 en de jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar van 13.00 tot 15.00 uur. Het is de laatste dag van het zwemseizoen en iedereen kan nog genieten van de stormbaan, de buikglijbaan, de Spin en Tumblingbaan. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Een zwemdiploma is wel verplicht.

Kraampjesmarkt
10:00-14:00 Benschop, Protestantse Kerk
Streekproducten, maar ook handwerkjes, boeken, bloemstukjes en veel meer. Vanaf 12.00 uur bakken predikant ds Annemarie Six Wienen en organisten Lida Schönbeck en Jan Teeuw pannenkoeken. De markt wordt op het terrein van de kerk gehouden. Info: 06-41378295.

World Cleanup Day IJsselstein
10:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23
Geloof in IJsselstein organiseert een schoonmaakactie in IJsselstein. Iedereen die wil meehelpen is welkom bij het vertrekpunt Huiskamer van IJsselstein. De bedoeling is om samen zwerfvuil op te ruimen. Deelnemers wordt gevraagd zelf te zorgen voor handschoenen en een opruimknijper. Voor vuilniszakken wordt gezorgd. Voor meer informatie en aanmelden (niet noodzakelijk): Martha van Vuuren-Groeneveld, 06-25561367, marthagroeneveld@hotmail.com.

World Cleanup Day Montfoort
10:00-11:30 Montfoort en Linschoten
Tijd om de leefomgeving in Montfoort en Linschoten weer eens goed te ontdoen van het vele zwerfvuil. Samen met buren, kinderen of aanhaken bij de vele andere vrijwilligers. Startplaats in Montfoort de parkeerplaats van het Hofplein; in Linschoten de parkeerplaats achter De Vaart. Voor prikstokken en vuilniszakken wordt gezorgd, breng zelf tuin- of werkhandschoenen mee. Uiteraard na afloop koffie/thee. Aanmelden gewenst bij via z.ambassadeurs@gmail.com of tel. 06-19468944.

Fulco’s Vrouwen Festijn
14:00-22:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Vrouwenpower uit de regio op het podium met activiteiten om naar te kijken, te luisteren en om actief mee te doen. Mannen en vrouwen, iedereen is welkom. Alle zalen in het Fulcotheater zijn gevuld met activiteiten, met inspirerende vrouwen uit de regio op het podium, met hun expertise over Invloed met impact, het thema van dit festijn. Kunst, zang en dans, muziek, film, geschreven en gesproken woord, gesprekken en workshops. Toegang gratis, alleen voor films en high tea reserveren via Fulcotheater. Toegang is met een coronatoegangsbewijs. Ook op zondag 19 september. Programma op www.soroptimist.nl/utrecht-nedersticht/vrouwendag-2021/

zondag 19 september

Fulco’s Vrouwen Festijn
11:00-17:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Vrouwenpower uit de regio op het podium met activiteiten om naar te kijken, te luisteren en om actief mee te doen. Mannen en vrouwen, iedereen is welkom. Alle zalen in het Fulcotheater zijn gevuld met activiteiten, met inspirerende vrouwen uit de regio op het podium, met hun expertise over Invloed met impact, het thema van dit festijn. Kunst, zang en dans, muziek, film, geschreven en gesproken woord, gesprekken en workshops. Toegang gratis, alleen voor films en high tea reserveren via Fulcotheater. Toegang is met een coronatoegangsbewijs. Ook op zondag 19 september. Programma op www.soroptimist.nl/utrecht-nedersticht/vrouwendag-2021/

dinsdag 21 september

Lees & Ontmoet
10:00-12:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom
IJsselsteiners die het leuk vinden om te lezen en die graag nieuwe mensen willen ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek IJsselstein. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. De bezoekers delen hun herinneringen, verhalen of meningen met elkaar. Een gezellige, laagdrempelige activiteit; iedereen is welkom. Graag aanmelden per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter, wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

woensdag 22 september

Tapas eten
17:30-22:00 Cabauw, in ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Heerlijke Spaanse hapjes, bereid door vrijwilliger Paulien. Met Spaanse achtergrondmuziek. Meloen met Serannoham, gazpacho, tortilla met gegratineerde courgette en tomaat-albondigas met drumstick, ijs met sinaasappel. Kosten 15 euro, exclusief drankjes. Aanmelden voor maandag 20 september; minimale deelname 15 personen. Telefoon 06-20658149. Info: www.inhetwittepaard.nl

Thomas Borggrefe
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Thomas Borggrefe speelt zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Helderman’. Over vergeten, gelukkig zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is. Thomas Borggrefe maakte al vijf eerdere voorstellingen over dementie. Informatie en reserveren op www.fulcotheater.nl

donderdag 23 september

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.
Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: donderdagen 30 september; 7, 14 en 21 oktober.

vrijdag 24 september

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4
Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 1, 8, 15 en 22 oktober.

Voorstelling over dementie
20:00-22:00 Lopik, dorpshuis De Schouw.Werkgroep Dementievriendelijk Lopik presenteert voorstelling ‘Oploskoffie’ door Pynthia Winia. Verhaal van een oma met dementie en de impact hiervan op haarzelf, maar ook op haar dochter en kleindochter. Met nagesprek. Toegang is gratis. Aantal bezoekers beperkt vanwege corona-maatregelen. Vooraf aanmelden bij Mirjam de Keyzer, tel. 06-36294074 of via email sjaakmirjam@outlook.com....

zaterdag 25 september

SportFair & Verenigingenmarkt
11:00-16:00 IJsselstein, evenemententerrein ’t Podium
Maak kennis met het sport- en vrijetijds aanbod van IJsselstein tijdens de achtste SportFair & Verenigingenmarkt. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers zich informeren door alle aanwezige sport- en cultuurverenigingen, maar ook door bedrijven en maatschappelijke organisaties. Vanwege de coronamaatregelen staan de kramen ver uit elkaar. Kinderen kunnen meedoen aan een sportieve zeskamp. Op het hoofdpodium de hele dag dansoptredens en sportdemonstraties. De presentatie is in handen van Chris Wobben, bekend van NOS Langs de lijn. Meer informatie op https://sportfair.nl/sportfair-verenigingenmarkt-ijsselstein/

zondag 26 september

Spirituele beurs
12:00-17:00 Montfoort, Gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Onder meer zielstekening met reading, stenen en mineralen, mediums en paragnosten, stoelmassage, numerologie, voetreflexologie, Tarot, spirituele cadeaus. Entree 2,50 euro; kinderen gratis. Consulten 7,50 euro. Informatie op Facebook Spiritueel Montfoort.

Melanie & Friends
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom
Melanie Reindertsen verzorgt dit seizoen elke jaargetijde een muzikale voorstelling met iedere show een andere gastartiest. Naast prachtige duetten en covers, zingen beiden artiesten ook nummers uit hun eigen repertoire. Melanie, bekend van haar voorliefde voor country, zal daarnaast haar muzikale ‘friends’ uitdagen om een country song te doen, terwijl zij zelf een song uit het genre van de ‘friend’ zal performen. Uiteraard geheel in hun eigen stijl. Tickets en informatie op www.fulcotheater.nl

dinsdag 28 september

‘Leven zonder afval’
10:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23
Je wilt el boodschappen doen met minder verpakkingen, maar hoe doe je dat? Marjolein Bosman geeft praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Workshop op dinsdag 28 september om 10.00 uur en op donderdag 30 september om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via tel. 06-25561367 of email marthagroeneveld@hotmail.com.

woensdag 29 september

Modeshow met diner
10:00-12:00 Lopik, Dorpshuis De Schouw
Digitale modeshow met gratis kopje koffie of thee met stroopwafel en verkoop van kleding, verzorgd door Doorduyn Mode en Ouderencomité Lopik-dorp. Om 12.30 uur driegangen diner met aansluitend bingo. Opgeven tot en met 25 september bij Arendje Vriezema, tel. 0348-552038, Gerda Boer tel. 0348-553387 of tijdens de spelletjesmiddag. Kosten diner met drankje 7,50 euro; bingo met kopje koffie 2 euro.

Koffieochtend voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom
Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.

donderdag 30 september

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: donderdagen 7, 14 en 21 oktober.

‘Leven zonder afval’
10:00 IJsselstein, Huiskamer van IJsselstein, Kerkstraat 23Je wilt wel boodschappen doen met minder verpakkingen, maar hoe doe je dat nu? Marjolein Bosman geeft praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. De workshop vindt plaats op dinsdag 28 september om 10.00 uur en op donderdag 30 september om 20.00 uur. Vooraf aanmelden via tel. 06-25561367 of email marthagroeneveld@hotmail.com.

Jandino Asporaat
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, OvertoomJandino Asporaat is Opgefokt. Ook in het Fulcotheater. Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal. ‘’Ik heb nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was alles beter..!’’ Informatie en tickets op www.fulcotheater.nl.

vrijdag 1 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 8, 15 en 22 oktober.

zaterdag 2 oktober

Toekomstdebat Lopikerwaard
14:30-16:30 IJsselstein, Fulcotheater. Overtoom3Wat voor gemeente(n) willen we zijn? Met die vraag benadert VVD Lopikerwaard de samenleving in Lopik, Montfoort, Oudewater en IJsselstein. Op uitnodiging van Lokaal netwerk VVD Lopikerwaard gaan lokale fractievoorzitters Bas van der Horst, Nick Kramer, Mathieu Andriesen en Gijs Hoogenboom het gesprek aan met inwoners, ondernemers en woningcorporaties van (buur)gemeente(n) in de Lopikerwaard. Een prikkelend forumdebat om de grenzen te verkennen. Op verzoek van het netwerkbestuur schreven partijleden, die actief zijn in de vier Lopikerwaard-gemeenten een discussiestuk voor de ledenvergadering eerder dit jaar. De ledenvergadering balanceerde tussen de behoefte aan zelfstandigheid en de vraag of de schaal van de Lopikerwaard wel groot genoeg is om de opgaven die op de gemeenten afkomen aan te kunnen. Voorlopig wordt aangestuurd op gezamenlijke paragrafen voor thema’s die voor de vier Lopikerwaardgemeenten relevant zijn. Uiteindelijk gaan de lokale leden over hun eigen programmateksten en kieslijsten. Het discussiestuk leidde tot het verzoek om een publiek debat te organiseren met de samenleving, over ‘Wat voor gemeente(n) we willen wij zijn. In de aanloop naar het vaststellen van de verkiezingsprogramma’s vindt het debat daarover plaats op zaterdag 2 oktober 2021. Het debat start om 14.30 uur in Fulcotheater (inloop 14.00 uur) in IJsselstein en wordt afgesloten om 16.30 uur met een borrel. Het debat wordt geleid door Queeny Rajkowski. Queeny is Tweede Kamerlid voor de VVD. Zaterdag 2 oktober 2021, 14.30 uur (inloop 14.00 uur). Fulcotheater IJsselstein, Overtoom 3. Vrij entree. Discussiestuk: Lopikerwaard.vvd.nl. Aanmelden: secretariaat@vvdlopikerwaard.nl

zondag 3 oktober

Open Kunstzondag
13:00-17:00 IJsselstein, aan en rond de Walkade. Bij Charles Lagendijk, schilderijen, Walkade 24; Angenelle Thijssen, schilderijen, grafiek en glaskunst, Walkade 27; Wim van Sijl Zelfreflecties, Lanceerbasis Coal.2, Walstraat 6, hoek Walkade. Elke eerste zondag van de maand. Met inachtneming coronamaatregelen. Websites: www.charleslagendijk.nl , www.angenelle.nl , www.wimvansijl.eu

donderdag 7 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: donderdagen 14 en 21 oktober.

vrijdag 8 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende keren: de vrijdagen 15 en 22 oktober.

Vrijdagmiddagborrel KBO
16:00-17:30 IJsselstein, theatercafé Fulcotheater, OvertoomBij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Met live piano en gitaarmuziek. Voor leden en introducees. Neem gerust familie, vrienden of buren mee. Toegang vrij. Consumpties voor eigen rekening. Elke tweede vrijdag van de maand. Informatie

donderdag 14 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer op donderdag 21 oktober.

vrijdag 15 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Wekelijks. Volgende en laatste keer van dit seizoen vrijdag 22 oktober.

donderdag 21 oktober

Varen naar Lopikerkapel
10:30-15:30 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4.Met Yselvaert over de Hollandse, Kromme en Enge IJssel naar Lopikerkapel. Lunch in Café de Roode Leeuw inbegrepen. Duur circa 5 uur. Kosten 31 euro. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

vrijdag 22 oktober

Varen naar Marnemoende
11:30-15:00 IJsselstein, vanaf steiger t/o Museum IJsselstein, Walkade 2-4Prachtige vaartocht met Yselvaert over de Hollandse IJssel richting Montfoort inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Langs weidse polders en prachtige vergezichten. Kosten 28,50 euro; lunch inbegrepen. Voor informatie en vooraf reserveren (verplicht): www.rondvaartenijsselstein.nl. Laatste gelegenheid van dit seizoen.

woensdag 27 oktober

Koffieochtend voor senioren
10:30-12:00 IJsselstein, Theatercafé Fulcotheater, Overtoom.Bij seniorenorganisatie KBO IJsselstein Lopik e.o. Leden en overige belangstellenden welkom. Deelname is vrij, koffie voor eigen rekening. Elke laatste woensdag van de maand.