Nieuwe vouchers voor energiebesparing

montfoort • Duurzaam Montfoort is hét duurzaamheidsplatform voor Montfoort en Linschoten en heeft als doel een gezonde leefomgeving voor nu en later.

Duurzaam Montfoort werkt samen met inwoners, gemeente, bedrijven en organisaties aan een duurzame gemeente. Platform Duurzaam Montfoort heeft weer drie verschillende voordeelvouchers beschikbaar waarmee huiseigenaren in Montfoort en Linschoten energie kunnen besparen. Elk voucher geeft recht op korting of een vergoeding voor een bepaalde energiemaatregel. Er is keus uit één van de drie verschillende vouchers. Hoe groter de wens om energie te besparen, hoe groter het voordeel.
Zo kan een voucher ter waarde van 50 euro worden ingezet voor de aanschaf van kleine, simpele energiebesparende maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips, een energiemeter, (warm)waterbesparende douchekoppen of Ledlampen. De eerste 400 huishoudens die hun kortingscode ter waarde van 50 euro verzilveren kunnen hiermee deze artikelen naar keuze tot december 2021 kopen bij de Hubo in Montfoort.
Ook is er een voucher ter waarde van 60 euro voor de eerste 90 huiseigenaren die een aanvraag indienen voor een energie-advies aan huis. Advies over isoleren en andere maatregelen voor energiebesparing wordt gegeven door een EPA-adviseur. De kosten van het advies bedragen 85 euro, zodat er nog iets moet worden bijgelegd.

Isoleren

Wie van plan is het groter aan te pakken en de eigen woning te isoleren, liefst nog vóór de winter, kan gebruik maken van de voucher voor isolatie. Er zijn 100 vouchers beschikbaar ter waarde van 200 euro. Deze zijn te besteden tot 31 december 2021. Deelnemers hoeven slechts één maatregel uit te voeren om recht te hebben op de bijdrage. In aanmerking komen vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuur isolatie of HR++ of HR+++ glasisolatie. Aanvragen is pas mogelijk nadat de isolatie is uitgevoerd. Er dient minimaal 1000 euro, inclusief BTW, te zijn uitgegeven aan isolatiemateriaal.

Op is op

De actie loopt tot eind 2021, maar het aantal vouchers is niet onbeperkt. Alle vouchers zijn beschikbaar vanaf 10 november. Toekenning van de vouchers gaat volgens het principe op=op. Ook in IJsselstein en de gemeente Lopik lopen overigens voucher-acties voor energiebesparende maatregelen. 

q duurzaammontfoort.rrevoucher.nl