Nieuwe urnenmuur De Stuivenberg


montfoort • Op de Montfoortse begraafplaats De Stuivenberg is donderdag de eerste stalen heipaal voor de fundering van de nieuwe urnenmuur geslagen. De huidige urnenmuur op betrekkelijk nieuwe begraafplaats aan de Bovenkerkweg is vol.
Daarom heeft de gemeenteraad van Montfoort een krediet beschikbaar gesteld voor de realisatie van een nieuwe urnenmuur. De komende weken wordt er een nieuwe urnenmuur gerealiseerd met daarin 36 nissen. Daarmee is de urnenmuur klaar voor de toekomst. De nieuwe urnenmuur bevat meer plaatsen dan de oude muur.
Als de nieuwe muur op de begraafplaats aan de Bovenkerkweg vol zit, kan er ook nog een tweede deel worden gerealiseerd.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Spruit B.V. uit Montfoort. De bouw van de nieuwe urnenmuur gaat circa acht weken in beslag nemen.


Open dag Fulco Muziekonderwijs

ijsselstein • Fulco Muziekonderwijs, de muziekschool van IJsselstein, houdt op zaterdag 11 september van 13.00 tot 16.00 uur een open middag in het theatercafé van het Fulcotheater aan de Overtoom. Jong en oud zijn welkom om zich te laten informeren over muziekonderwijs en samenspelmogelijkheden, kennis te maken met de docenten, muziekinstrumenten uit te proberen of een afspraak te maken voor een proefles. Onder voorbehoud is er ook live muziek te horen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Kijk ook voor informatie op: www.fulcomuziekonderwijs.nl.


Cadeaubon voor mantelzorgers

ijsselstein • De gemeente IJsselstein wil haar erkentelijkheid uiten naar de vele mantelzorgers in de gemeente vanwege hun belangrijke en veelal zware zorgtaken. Helemaal in deze coronatijd wordt er extra veel zorg gevraagd van onmisbare mantelzorgers. Daarom kunnen zij een mantelzorgwaardering aanvragen. Deze waardering bestaat uit een lokale cadeaubon die in IJsselstein kan worden besteed. Mensen die al langere tijd een inwoner van de gemeente IJsselstein verzorgen kunnen de mantelzorgwaardering nog aanvragen tot donderdag 30 september. Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Pulse verzorgt de mantelzorgwaardering. Mensen die in aanmerking denken te komen kunnen gerust even contact opnemen. Bellen kan dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur naar 030-6868030; of stuur een e-mail naar secretariaatmantelzorg@stichting-pulse.nl. Ook hulp bij het aanvragen is mogelijk.