Ansichtkaarten 'Waardevol Lopik'

lopik • Als onderdeel van het project Waardevol Lopik valt bij alle huishoudens in de gemeente Lopik een speciale ansichtkaart op de mat. 

De ansichtkaart nodigt inwoners uit om via een korte - digitale - enquête hun mening te geven over wat zij waardevol en belangrijk vinden voor de toekomst van Lopik. Er is in de maanden oktober en november gelegenheid om over de uitkomst te praten. In elk dorp wordt een gesprek georganiseerd waar iedereen welkom is. Daarnaast worden gesprekken georganiseerd met ondernemers en maatschappelijke partners. Het project is gericht op de voorgenomen fusie met een of meer buurgemeenten. Daarbij vindt de gemeente het belangrijk om vooraf stil te staan bij de identiteit van Lopik om die zoveel mogelijk te behouden.

Naast de enquête en groepsgesprekken, houdt de gemeente verdiepende interviews en gaan jonge ‘razende reporters' de straat op om inwoners actief te bevragen. Op het programma staat ook een dorpen-challenge en een tekenwedstrijd voor kinderen waarbij ze kans maken op de titel ‘Kinderburgemeester 2021-2022'. Om het project een duidelijk gezicht te geven is ook een speciaal logo ontworpen.