IJFC kijkt terug op ongelukkige derby

montfoort/ijsselstein • Zaterdag eersteklasser Montfoort SV'19 had in zijn eerste bekerwedstrijd de grootste moeite om buurman IJFC te verslaan. De 3-1 zege kwam pas tot stand in de extra tijd. Bart Roelofs zette de thuisclub vlak voor rust op voorsprong. Met een beetje gerommel en pech voor de bezoekers verdween de bal in het IJFC-doel, tegen de verhouding van dat moment in. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser bood na de theepauze goed tegenstand en via Robin Dambroek kwam IJFC verdiend op gelijke voet. Pas in blessuretijd maakten Don Mimpen en Emrie Bakker kort na elkaar het verschil voor de thuisclub.
IJFC kijkt terug op een ongelukkige nederlaag. Vooral de eerste helft speelde IJFC zijn tegenstander weg. Montfoort SV'19 trok zich terug en hanteerde veelal de lange bal, maar werd tot kort voor rust vrijwel niet gevaarlijk. Aan de andere kant verzuimden de IJsselsteiners om het overwicht in treffers om te zetten.
De tweede bekerwedstrijd speelt IJFC thuis tegen Vitesse 22 uit Castricum. De voor dinsdag geplande oefenwedstrijd tegen FC De Bilt ging niet door omdat De Bilt onvoldoende fitte spelers heeft.